Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Captură impresionantă în Uganda: 2000 de colți de fildeș și 200 de piei de pangolin

www.totb.ro
fildeș

Autorităţile din Uganda au anunţat capturarea unei cantităţi impresionante de fildeş şi de piei de pangolin şi arestarea a doi suspecţi vietnamezi, informează DPA, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Niculae Bădălău publică o imagine care îl bagă la bănuieli pe Liviu Dragnea, înainte de CEX-ul PSD

"Doar într-un singur container am descoperit 700 de colţi de fildeş şi 200 de piei de pangolin", a indicat purtătorul de cuvânt al Autorităţii Fiscale din Uganda, Vincent Sseruuma.

"În total avem circa 2.000 de colţi de fildeş care provin de la aproximativ 1.000 de elefanţi", a adăugat el, precizând că marfa de contrabandă a fost capturată în această săptămână.

Sseruuma a adăugat că deşi nu poate preciza valoarea exactă a capturii, crede că aceasta se ridică la câteva milioane de dolari.

"Containerele proveneau din Sudanul de Sud. Le-am monitorizat pe parcursul acestei săptămâni până la destinaţie, în Kampala", a adăugat oficialul.

Containerele au fost găsite într-un camion, ascunse de buşteni, a precizat Sseruuma, adăugând că alături de cei doi vietnamezi au mai fost arestaţi alţi complici.

"Uganda este un punct de tranzit pentru mărfuri precum fildeşul ", a subliniat responsabilul, explicând că acesta a venit, probabil, din Congo, prin Sudanul de Sud, cu destinaţia Uganda.

Cea mai mare parte a fildeşului este destinată pieţei asiatice, iar solzii de pangolin sunt utilizaţi în medicina tradiţională din această parte a lumii.

Potrivit organizaţiei WWF, pangolinul este cel mai traficat animal la nivel mondial.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.