Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Captură record de fildeş şi coarne de rinocer

rinocer

Poliţia mozambicană a capturat aproape 1,3 tone de fildeş şi coarne de rinocer la Maputo, în cadrul acţiunii fiind arestat un cetăţean chinez, a anunţat joi agenţia de presă din Mozambic AIM, preluată de AFP.

Au fost capturaţi 340 de fildeşi de elefant, cântărind în total 1.160 de kilograme, şi 65 de coarne de rinocer, având o greutate de 124 de kilograme, ceea ce înseamnă că au fost ucise 235 de animale, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei, Emildo Mabunda, potrivit AIM. Este cea mai mare captură realizată vreodată în Mozambic, valoarea ei depăşind 6,3 milioane de dolari, conform aceleiaşi surse. 

În cursul unei acţiuni desfăşurate marţi seară în Matola, suburbie a capitalei maputo, poliţia a arestat un cetăţean chinez, a cărui identitate nu a fost dezvăluită. Potrivit poliţiştilor, fildeşul şi coarnele de rinocer erau gata să fie scoase din ţară. 'Unii fildeşi de elefant mai aveau sânge proaspăt pe ei, semn că animalele fuseseră ucise de puţin timp', a mai spus Mabunda.

Coarnele de rinocer provin probabil din Africa de Sud, specia fiind deja dispărută din Mozambic. Parcul naţional Kruger, aflat de cealaltă parte a frontierei, aproape de Maputo, este serios afectat de braconajul care creşte constant din 2008. În privinţa fildeşilor, ei pot proveni din Africa de Sud, din Mozambic sau din orice loc din Africa.

Coarnele de rinocer - din keratină, ca şi unghiile umane - şi fildeşii de elefant sunt deosebit de căutaţi în Asia, unde se lucrează minunate statuete şi bijuterii de fildeş, iar coarnele sunt utilizate la prepararea unor leacuri tradiţionale. Din cauza acestui trafic ilicit şi a creşterii braconajului în Africa, există temerea că unele specii ar putea dispărea

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.