Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Captură record de hașiș în Atlantic: Cele 30 de tone de stupefiante erau ascunse în trei veliere

DIICOT
Droguri

Poliţia spaniolă a anunţat miercuri că a confiscat peste 30 tone de haşiş găsite la bordul a patru 'narco-veliere' care transportau drogurile în contul unei organizaţii infracţionale ruso-bulgare, transmite AFP, potrivit Agerpres.

'Este vorba despre cea mai mare operaţiune realizată până acum în Spania împotriva traficului de haşiş pe cale maritimă', a precizat poliţia într-un comunicat.

Cele patru veliere au fost interceptate în Atlantic în timpul unei operaţiuni desfăşurate între 24-28 septembrie, în urma căreia au fost arestat nouă persoane 'de origini bulgară şi rusă'.

Citește și: Şoc la PSD! După Marcel Ciolacu şi Paul Stănescu, alt lider intră la izolare

Velierele, sub pavilion britanic, german şi olandez, fuseseră închiriate de 'ceea ce anchetatorii consideră a fi cea mai mare organizaţie criminală dedicată traficului de haşiş pe cale maritimă' şi ai cărei şefi sunt de origine bulgară, afirmă poliţia.

În total, dacă se adaugă capturile realizate de la începutul anului, acestei organizaţii i-au fost confiscate aproape 35 de tone de haşiş şi şase veliere, în valoare totală de peste 5 milioane de euro.

Citește și: Ludovic Orban, mesaj dur: ‘Interzicem tuturor organizaţiilor locale să facă vreo înţelegere sau vreo alianţă cu PSD’

Autorităţile spaniole au întreprins aceste operaţiuni cu sprijinul celor din Marea Britanie, Olanda, Grecia, Italia şi al Europol.

Spania, unde sunt bine implantate reţele infracţionale din ţări ale Europei de Est, este una din principalele porţi de intrare a drogurilor în Europa.

La mijlocul lunii septembrie, aproape o tonă de cocaină, destinată pieţei europene şi cu o valoare estimată la peste 40 milioane de euro, a fost confiscată de pe un velier sub pavilion croat, în largul insulelor Canare, autorităţile spaniole şi cele croate vorbind despre o 'nouă rută africană' a drogului.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.