Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Capturați și forțați să recunoască crime de război, doi soldați ruși au fost ținuți într-o cutie de sticlă armată

Times of Israel
soldati sticla armata

Doi militari ruși pledează vinovați într-un nou proces pentru crime de război în Ucraina, anunță Reuters. Doi militari ruși capturați au pledat vinovați de bombardarea unui oraș din estul Ucrainei, în cel de-al doilea proces pentru crime de război din acest conflict. În cadrul procesului de la tribunalul districtual Kotelevska din centrul Ucrainei, procurorii au cerut ca Alexander Bobikin și Alexander Ivanov să fie închiși pentru 12 ani pentru încălcarea legilor războiului.

Citește și: Biden se joacă iar cu nervii chinezilor: au anunțat o cooperare între Garda Naţională şi armata taiwaneză

Un avocat al apărării a cerut clemență, spunând că cei doi soldați au urmat ordinele și își regretă faptele. Bobikin și Ivanov, care la proces au fost ținuți într-o cutie de sticlă armată, au recunoscut că au făcut parte dintr-o unitate de artilerie care a tras asupra unor ținte din regiunea Harkov. Bombardamentele au fost efectuate din Rusia și au distrus o unitate de învățământ din orașul ucrainean Derhachi, au declarat procurorii.

Militarii, descriși ca fiind un șofer și un artilerist, au fost capturați după ce au trecut granița și au continuat bombardamentele, au declarat reprezentanții biroului procurorului general. „Sunt complet vinovat de crimele de care sunt acuzat. Am tras asupra Ucrainei dinspre Rusia", a declarat Bobikin în fața instanței, în cadrul procedurilor care au fost transmise în direct. Cerând să nu i se aplice pedeapsa maximă de închisoare, Ivanov a mai spus: „Mă căiesc și cer o reducere a pedepsei". Audierea a durat mai puțin de o oră. Verdictul este așteptat în curând.

Un tribunal ucrainean a condamnat recent un militar rus la închisoare pe viață pentru uciderea unui civil neînarmat. Rusia a declarat că nu are informații despre proces și că absența unei misiuni diplomatice în Ucraina îi limitează capacitatea de a oferi asistență. Multe alte procese de acest fel sunt așteptate atât în Ucraina, cât și în Rusia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.