Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cărți de istorie, realizate în an Centenar: PMB le va finanța cu 2,5 milioane de lei

http://www.centenarsalaj.ro/
drapel, tricolor, steag centenar Marea Unire

Primăria Capitalei va finanța, cu ocazia Centenarului, două cărți, „Istoria Ilustrată a României pentru elevi” şi „Istoria Ilustrată a Românilor pentru tineri”, care ar urma să fie distribuite de 1 Decembrie către 120.000 de elevi. Valoarea proiectului este de peste 2,5 milioane de lei, scrie Mediafax.

Primăria Capitalei va implementa un proiect de cooperare cu Asociația Culturală Ludmila Vidrașcu privind editarea și tipărirea a două cărți, „Istoria Ilustrată a României pentru elevi” şi „Istoria Ilustrată a Românilor pentru tineri”, care ar urma să fie distribuite gratuit către 120 de mii de elevi din Capitală, cu ocazia Centenarului Marii Uniri.

Proiectul, care ar urma să fie finanțat din bugetul local, cu suma de 2.562.000 lei, se numește "Centenarul Marii Uniri explicat tinerilor” și are ca scop „promovarea în rândul elevilor bucureşteni a evenimentelor pe care le-a traversat România pe parcursul ultimilor 100 de ani”, potrivit actului de hotărâre votat, miercuri, în ședința Consiliului General al Municipiului București. Cele două cărți, „Istoria Ilustrată a României pentru elevi” vor fi semnate de Magda Stan iar „Istoria Ilustrată a Românilor pentru tineri” de către profesorul Ioan Aurel Pop, actualul președinte al Academiei Române.

„Astfel, 58.000 de elevi de gimnaziu vor primi Istoria Ilustrată a Românilor pentru elevi, iar 62.000 de elevi de liceu vor primi câte un exemplar al volumului Istoria Ilustrată a Românilor pentru tineri”, se arată în raportul de specialitate al proiectul CGMB.

Proiectul a atras și câteva controverse, consilierul PNL Ciprian Ciucu precizând că prin această hotărâre i s-ar face o favoare lui Aurel Pop. Lui Ciucu i-a răspuns viceprimarul Aurelian Bădulescu, care i-a spus că este „pe lângă Academie”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.