Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Caravana de instruire a populaţiei pentru acordarea primului ajutor- 'Fii pregătit!' ajunge la Alba Iulia şi Blaj

Facebook Răzvan Sava
Razvan sava prim ajutor

Caravana 'Fii pregătit!', un proiect prin care populaţia este instruită pentru acordarea primului ajutor în situaţii de urgenţă, ajunge la Alba Iulia şi Blaj, a anunţat, vineri, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba.

Citeşte şi: S-A AFLAT! Pensii FABULOASE pentru foştii ofiţeri din SRI: Sute de MILIOANE, scoase din bugetul de stat

Astfel, Caravana 'Fii pregătit!' va ajunge sâmbătă, în oraşul Alba Iulia, unde va fi amplasată pe platoul din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor, iar duminică, în oraşul Blaj, fiind amplasată în parcarea Hotelului Târnavele.

"Timp de două zile, în intervalul orar 10,00 - 18,00, personalul ISU Alba va organiza cursuri de pregătire a populaţiei pentru acordarea de prim ajutor în situaţii de urgenţă. Cursurile oferite vor include prezentarea principalelor dezastre naturale care pot afecta România - cutremure, inundaţii, incendii - şi modul în care populaţia se poate pregăti pentru a le face faţă. Centrul mobil are o sală de şcolarizare cu o capacitate de 40 de persoane şi este dotat cu toate echipamentele medicale şi de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficientă a cursanţilor", se arată într-un comunicat de presă al ISU Alba remis AGERPRES.

Potrivit ISU Alba, este al treilea an când Caravana 'Fii pregătit!' porneşte la drum pentru cursuri de instruire a populaţiei, iar în luna următoare aceasta va ajunge în cinci localităţi.

"După opririle din Alba Iulia şi din Blaj, Caravana 'Fii pregătit!' va ajunge în luna aprilie la Timişoara (14 aprilie), Făget (15 aprilie), Botoşani (21, 22, 23 aprilie) Craiova (28 aprilie) şi la Segarcea (29 aprilie). Cei care doresc să participe la cursurile organizate în Caravana 'Fii pregătit!' se pot înscrie pe pagina de internet a Fundaţiei pentru SMURD - http://fundatiapentrusmurd.ro/centrul-mobil-de-instruire-smurd/, unde se găseşte calendarul deplasărilor până în luna august", se mai precizează în document.

Conform sursei citate, în primii doi ani de la lansare, caravana a parcurs peste 35.000 de kilometri şi a ajuns în 77 de localităţi. Cu această ocazie, mai mult de 200 de voluntari, paramedici şi formatori ISU au participat activ la instruirea a peste 20.000 de persoane, în cadrul celor aproape o mie de sesiuni de instruire, numărul total al beneficiarilor ridicându-se la peste 100.000 de persoane.

Caravana 'Fii pregătit!' este un proiect al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, operat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi care a fost susţinut financiar de Fundaţia pentru SMURD, cu sprijinul Fundaţiei Vodafone România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.