Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-A AFLAT! Pensii FABULOASE pentru foştii ofiţeri din SRI: Sute de MILIOANE, scoase din bugetul de stat

salariu

Pensiile speciale plătite de Casa de Pensii Sectorială (CPS) a SRI au costat bugetul de stat peste 585 milioane de lei în anul 2017, cu peste 41% mai mult decât în 2016. Pensia specială medie, plătită de Casa de Pensii a SRI în 2017, a depăşit 5100 de lei brut şi este cu 22% mai mare decât în 2016, reiese din datele pe care CPS a SRI le-a comunicat ECONOMICA.NET.

De menţionat este însă faptul că, potrivit Legii nr. 223 din 2015 privind pensiile militare de stat, pensiile speciale din SRI se plătesc doar din bugetul de stat, adică din taxele şi impozitele plătite obligatoriu de toţi contribuabilii din România.

Citeşte şi: Ministerul de Finanţe a făcut ANUNŢUL: 'ULTIMATUM' pentru Parlament pe implementarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii

Pensiile speciale administrate de Casa de Pensii Sectorială (CPS) a SRI au costat bugetul de stat 585,02 milioane lei în anul 2017, cu 41,5% mai mult decât în anul 2016, reiese din datele pe care CPS a SRI le-a comunicat la solicitarea ECONOMICA.NET.

Pensia specială medie brută din SRI a depăşit 5.157 lei în anul 2017 şi este cu aproape 22% mai mare decât în anul 2016 (ceea ce înseamnă o creştere cu peste 926 de lei faţă de nivelul anului 2016), rezultă din datele Casei de Pensii a SRI.

Citeşte şi:  Schimbări MAJORE în Codul Fiscal: Zilele libere de sărbători, SUPORTATE FINANCIAR din bugetul de stat (PROIECT)

În medie, 9.453 de oameni au încasat lunar în 2017 pensie specială plătită de Casa de Pensii Sectorială (CPS) a SRI, în creştere cu 16% faţă de 2016, arată datele CPS a SRI, pe care le-am comparat.

În ceea ce priveşte dinamica numărului de beneficiari de pensii speciale, plătite de CPS a SRI în 2017, observăm din compararea datelor oficiale că acesta a crescut continuu din ianuarie până în noiembrie. Numărul celor iau pensii speciale plătite de Casa de Pensii a SRI a crescut foarte modest de la o lună la alta în 2017, cu câteva excepţii, dar şi acestea nesemnificative: în februarie faţă de luna ianuarie, în septembrie faţă de luna august; în octombrie faţă de luna septembrie; în noiembrie faţă de luna octombrie. Vedem din datele Casei de Pensii a SRI că cea mai mare creştere de la o lună la alta a numărului de beneficiari de pensii speciale s-a înregistrat în septembrie faţă de nivelul lunii august (465 de pensionari în plus, plătiţi de CPS a SRI). Totuşi, menţionăm că procentual, creşterea în intervalul antemenţionat nu a fost considerabilă, ci de numai 5% (în septembrie faţă de luna august a anului trecut). Putem pune accelerarea ritmului de creştere a numărului de beneficiari de pensii speciale, plătiţi de Casa de Pensii a SRI, pe seama modificărilor aduse legilor care reglementează acordarea pensiilor de serviciu, intrate în vigoare pe 15 septembrie 2017.

Citeşte şi: Veşti PROASTE pentru fraţii Becali: Victor şi Giovanni, TAXAŢI de judecătorii de la Curtea de Apel

Însă, comparând datele oficiale din 2017 cu cele din 2016, remise de CPS a SRI, se consată că cea mai creştere a numărului de pensionari SRI, care iau pensie specială, de circa 20,4%, s-a înregistrat în luna noiembrie 2017 faţă de nivelul aceleiaşi luni din anul 2016. Aceasta înseamnă că numărul celor au luat în noiembrie 2017 pensii speciale plătite de CPS a SRI este cu aproape 1750 mai mare decât în noiembrie 2016. Şi de această dată vedem o accentuare a ritmului de creştere a numărului de beneficiari de pensii speciale începând din septembrie 2017, luna în care au intrat în vigoare schimbările aduse acestor pensii, se mai arată în analiza realizată de ECONOMICA.NET.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.