Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Caravana 'Fără bariere' a ajuns la final

caravana fara bariere

Caravana 'Fără bariere' a ajuns la final

Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, în calitate de cofinanțator pentru implementarea Grantului „România - Anul European 2022", finanțat prin Programul Erasmus+ al Comisiei Europene anunță închiderea Campaniei de informare și prevenire a consumului de droguri, alte forme de adicție, violență, bullying și trafic de persoane desfășurată pe parcursul lunii aprilie.

Primul eveniment, parte din Campania de informare a fost conferința de training, care s-a desfășurat în perioada 1 – 3 aprilie 2024, în județul Brașov, cu scopul de a forma studenții participanți, care vor disemina informațiile dobândite în cadrul celui de-al doilea eveniment, respectiv Caravana „Fără bariere”. Aceasta a ajuns în 20 de orașe din țară, unde există mari centre universitare, cu scopul de a aduce mesajul campaniei direct la publicul țintă și de a stimula dialogul și conștientizarea pericolelor la care tinerii se expun.

”20 de orașe, 20 de evenimente, mii de kilometri parcurși prin toată țara, peste 20.000 de elevi, studenți, părinți și profesori participanți, o echipă minunată și un impact colosal. Acesta este bilanțul Caravanei "Fără bariere", încheiată astăzi printr-un eveniment special care a avut loc la Complexul Studențesc Tei. O campanie care nu a avut nicio legatură cu politicul! O campanie făcută de oameni pentru oameni, cu scopul de a salva mii de tineri din ghearele drogurilor. Vă mărturisesc că a fost un proiect de suflet pentru mine, iar cea mai mare bucurie a fost reprezentată de rezultatele concrete pe care le-am avut: după fiecare eveniment au fost persoane care au venit si au cerut ajutor fie pentru ele, fie pentru cei dragi”, a declarat ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Natalia-Elena Intotero.

Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse a organizat cea mai mare campanie de informare și prevenire a consumului de droguri, având ca parteneri instituțiile implicate în grupul de lucru decis de CSAT: Ministerul Afacerilor Interne; Ministerul Justiției; Ministerul Sănătății; Ministerul Educației; Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse și SRI.

Orașele prin care a trecut Caravana „fără bariere” au fost: Suceava, Iași, Bacău, Galați, Constanța, București, Ploiești, Târgoviște, Pitești, Brașov, Sibiu, Târgu Mureș, Cluj, Baia Mare, Oradea, Arad, Timișoara, Craiova, Târgu Jiu și Deva.

Mulțumumim instituțiilor care ne-au fost alături, zi de zi, în această lună: Agenția Națională Antidrog; DIICOT, Poliția Română; Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane; Administrația Națională a Penitenciarelor; Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție; Consiliul Național al Rectorilor; Centrul Național de Sănătate Mintală și Lupta Antidrog; Teen Challenge România; ICEU Training Group; Federațiile Studențești și tuturor persoanelor implicate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.