Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Caravana Metropolis - cinema în aer liber ajunge la Tulcea şi oferă publicului şase dintre cele mai bune filme premiate cu distincţii importante

filme, cinema, cinematograf

Caravana Metropolis - cinema în aer liber ajunge anul acesta, pentru prima dată, la Tulcea, şi oferă publicului şase dintre cele mai bune filme premiate cu distincţii importante la festivaluri de film internaţionale prestigioase, printre care şi "Metronom", regizat de Alexandru Belc, câştigător al premiului pentru regie la Festivalul de la Cannes, a anunţat luni seara, în timpul unei conferinţe de presă, reprezentantul asociaţiei Metropolis, Paul Grec.

Filmele vor putea fi urmărite gratuit în perioada 5-10 iulie, de la ora 21,30, în spaţiul de proiecţie amenajat în Piaţa Tricolorului, iar înscrierea în ateliere va fi anunţată pe pagina dedicată evenimentului de pe reţeaua socială facebook.com.

"Filmul 'Metronom' al lui Alex Belc, premiat anul acesta la Cannes va avea proiecţia sâmbătă. Va fi urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri susţinută de membri ai echipei de filmare. Filmul încă nu a avut premiera în cinematografe. A fost doar în festivaluri, iar la Tulcea este printre primele proiecţii cu public, în afara festivalurilor", a menţionat reprezentantul asociaţiei Metropolis, potrivit Agerpres.ro.

Paul Grec a mai spus că cele patru ateliere vor fi susţinute vineri şi sâmbătă de membri ai echipei de filmare a peliculei "Metronom".

Caravana Metropolis - cinema în aer liber va fi deschisă marţi, 5 iulie, de drama inspirată din fapte reale "Succes de public", regizată de Emmanuel Courcol, care a câştigat Premiul pentru Comedia Europeană a anului 2020 la European Film Awards.

Miercuri, 6 iulie, va fi prezentat filmul "Un erou", regizat de Asghar Farhadi, distins cu Grand Prix la Festivalul de Film de la Cannes în 2021, nominalizat în 2022 la Globurile de Aur. Pelicula aduce în prim-plan povestea lui Rahim, un datornic care încearcă din răsputeri să facă bine.

Joi, 7 iulie, va fi proiectată drama "Mame paralele", regizată de Pedro Almodovar, film nominalizat la Premiile Oscar, Cesar, Goya, BAFTA şi la Globurile de Aur în 2022 şi câştigător la Festivalul de Film de la Veneţia în 2021.

Filmul "Unde este Anne Frank?", regizat de Ari Folman, nominalizat la European Film Awards în 2021, va fi prezentat vineri, 8 iulie, iar pelicula "Metronom", de Alexandru Belc, nominalizat în 2022 la Festivalul de Film de la Cannes, va fi adusă în faţa publicului sâmbătă 9, iulie. De altfel, proiecţia aceasta va fi urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri la care vor participa regizorul Alexandru Belc şi actorul Şerban Lazarovici.

Duminică, 10 iulie, Caravana Metropolis - cinema în aer liber se va încheia la Tulcea cu pelicula "Anii noştri de glorie", regizată de Gabriele Muccino.

Evenimentul, iniţiat în anul 2012, îşi propune să ofere spectatorilor o alternativă la vizionarea filmelor la televizor şi urmăreşte să atragă publicul larg către filmele de autor şi este organizat de Asociaţia Culturală Metropolis, membru în reţeaua Europa Cinemas. Proiectul este cofinanţat din bugetul local al Municipiului Tulcea, de Consiliul Judeţean Tulcea şi de Centrul Naţional al Cinematografiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.