Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Caravana teatrală 'Cultură'n şură' va susţine în seara zilei de joi spectacolul "Experimentul" de Ion Băieşu pentru prima dată în satul Hărniceşti

rri.ro
Cultură'n şură teatru

Caravana teatrală "Cultură'n şură" va susţine în seara zilei de joi spectacolul "Experimentul" de Ion Băieşu pentru prima dată în satul Hărniceşti, comuna Deseşti, a informat, Florentina Năstase, unul dintre organizatorii evenimentului, conform agerpres.

"Gospodăria aflată la casa cu numărul 171 va fi transformată pentru o seară într-o veritabilă sală de teatru. Este al nouălea an consecutiv în care Cultură'n şură înscrie satele din România pe harta culturală şi aduce în faţa publicului marginalizat din mediul rural spectacole de teatru, peste 50 de comunităţi rurale primind cel puţin o dată vizita unei trupe de teatru profesionist în cadrul proiectelor derulate. 'Experimentul', spectacol regizat Victor Olăhuţ, este o comedie plină de vervă care urmăreşte relaţia surprinzătoare de prietenie care se înfiripă între un magistrat şi hoţul care i-a călcat pragul, sub atenta supraveghere a femeii de serviciu", a spus Florentina Năstase.

Din distribuţie fac parte Marin Grigore, actor la Teatrul Mic din Bucureşti, cunoscut pentru rolurile sale din film şi televiziune, Iulian Gliţă, actor şi profesor coordonator de ateliere de teatru, şi actriţa Florentina Năstase, dublu nominalizată drept cea mai bună actriţă pentru rolurile sale din teatru şi film.

"Înainte de spectacol se va organiza câte un atelier de teatru destinat copiilor din comuna Deseşti, în cadrul căruia participanţii îşi vor însuşi noţiuni de bază ale artei spectacolului, atât din punct de vedere a spectatorului cât şi al actorului. Având ca scop dezvoltarea memoriei, spontaneităţii, imaginaţiei şi lucrului în echipă prin intermediul jocului, atelierul va oferi totodată participanţilor şi câteva sfaturi practice privind conduita în timpul spectacolului de teatru", a mai precizat Florentina Năstase.

Atelierul va fi condus de actorii Ana Turos şi Mircea Gligor. Echipa este completată de dramaturgul Flavius Lucăcel, membru fondator Cultură'n şură.

Evenimentele din Hărniceşti au loc în cadrul proiectului "Satul şi teatrul", derulat în parteneriat cu Centrul de Cultură şi Artă Sălaj şi Asociaţia "Feciorii şi fetele de pe Mara".

Activităţi similare vor fi organizate în alte 11 comunităţi rurale din 7 judeţe: Veneţia de Jos (Braşov), Husasău de Tinca, Ghida (Bihor), Guşterita (Sibiu), Nicolae Bălcescu (Vâlcea), Măgureni (Prahova), Sântamaria-Orlea (Hunedoara), Aluniş, Iaz, Bănişor şi Horoatu Crasnei (Sălaj).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.