Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cardinalul german Reinhard Marx a condamnat acţiunile întreprinse de mai mulţi activişti pentru climă

catholica.ro
Cardinalul Reinhard Marx

Cardinalul german Reinhard Marx, arhiepiscop de Munchen şi Freising, a condamnat acţiunile întreprinse în perioada recentă de mai mulţi activişti pentru climă, informează DPA.

"Să distrugi o operă de artă... nu pot să am niciun fel de înţelegere faţă de aşa ceva", a declarat cardinalul Marx, joi, la Munchen, la finalul Conferinţei Episcopilor din Freising, o reuniune bianuală a episcopilor din cele şapte dieceze catolice din acea regiune a Germaniei, potrivit Agerpres.

În urma deliberărilor, episcopii bavarezi au afirmat că "dezaprobă anumite acţiuni, în special atunci când ele pun în pericol oameni şi când sunt folosite sloganuri antidemocratice". "Noi protestăm într-un mod diferit", a adăugat cardinalul Reinhard Marx.

Grupul german de activişti pentru climă Last Generation a organizat numeroase demonstraţii în toată Germania în ultimele săptămâni, cerând Guvernului de la Berlin să adopte măsuri mai ferme împotriva schimbărilor climatice.

Activiştii pentru climă s-au confruntat însă cu critici aspre la Berlin în ultimele zile din cauza tacticilor lor de protest, ce au inclus blocarea străzilor şi vandalizarea cu alimente a unor opere de artă deosebit de valoroase din mai multe muzee locale.

Până în prezent, niciuna dintre operele de artă vandalizate în Germania de activiştii pentru climă nu a fost avariată, însă ramele lor şi spaţiile de expunere muzeală au suferit anumite distrugeri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.