DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Cardinalul Lucian, în Pastorala de Paşti: Intrând în lumina Învierii - aducem în familiile noastre speranţă şi bucurie

Cardinalul Lucian

Doar intrând şi noi în lumina Învierii vom putea să aducem în familiile noastre şi în lumea în care trăim speranţă şi bucurie, afirmă cardinalul Lucian, arhiepiscop major al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, în Pastorala transmisă clerului şi credincioşilor la sărbătoarea Sfintelor Paşti.

Credincioşii greco-catolici sărbătoresc Sfintele Paşti duminică.

"Cristos este prezent astăzi în lumea noastră, în satele şi în oraşele noastre, în familiile şi la masa noastră, exact ca acum două milenii în casa lui Zaheu, la Betania sau la Emaus. În incertitudine şi în teama pentru sănătatea şi pentru viaţa noastră, un înger ne vorbeşte şi nouă astăzi. Şi ne spune un Cuvânt, acel Cuvânt pe care numai Dumnezeu ni-l poate transmite: 'A înviat!' (Lc 24,6). Cuvântul lui Dumnezeu transmis de îngeri ne spune că nu mai suntem robi ai morţii şi ai deznădejdii, ne spune că El este viu şi că El nu îşi va abandona poporul în clipa încercării, El care prin Sângele Său l-a încătuşat pe duşmanul cel din vechime", spune cardinalul Lucian.

Înaltul ierarh greco-catolic subliniază că "doar intrând şi noi în lumina Învierii vom putea să aducem în familiile noastre şi în lumea în care trăim, speranţă şi bucurie".

"Fiindcă aşa cum scrie Sfântul Părinte Papa Francisc în Exortaţia apostolică Christus vivit, n. 32: 'Isus a înviat şi vrea să ne facă părtaşi de noutatea învierii Sale. El este adevărata tinereţe a unei lumi îmbătrânite şi este şi tinereţea unui univers care aşteaptă cu 'durerile naşterii' (Rom 8,22) să fie îmbrăcat în lumina şi în viaţa Sa", arată cardinalul.

Arhiepiscopul major al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică urează tuturor sărbători pascale binecuvântate şi tradiţionalul "Cristos a înviat!".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.