Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cardul de sănătate, nefuncțional de 33 de zile - Florin Cîțu lansează acuzații: CNAS este mâncată din interior de corupție și incompetență

www.subiectiv.ro
card de sănătate

Senatorul PNL Florin Cîțu a declarat, vineri, că în șase luni deficitul Fondului Național Unic de Asigurări de Sănătate a ajuns la două miliarde de lei. Liberalul a adăugat că CNAS este mâncată din interior de corupție și incompetență, iar cadrurile de sănătate nu funcționează de 33 de zile.

„ Cardul de sănătate nu funcționează de 33 de zile! Ministrul sănătății este bine mersi. Că orice PSD-ist de frunte apare doar când trebuie să se laude cu ceva. Când este vorba să-și asume dezastrul în domeniul pe care îl adminstreaza tace! CNAS este o schemă piramidală mâncată din interior de corupție și incompetență. Ceea ce vedem acum că se întâmplă cu cardul de sănătate este evenimentul care anunță falimentul total. După doar 6 luni deficitul la Fondu Național Unic de Asigurări Sociale de Sănătate este de două miliarde de lei”, a scris Florin Cîțu, pe Facebook.

Senatorul liberal a adăugat că în timp ce cardurile de sănătate nu funcționează, sistemul fiind „un dezastru” care costă bani, ministrul Sănătății susține ideea achiziționării unui leac miraculos din Cuba, de 1.5 miliarde de lei.

Gheorghe Dincă ar avea o avere FABULOASĂ: câți bani are în conturi


„Să recapitulăm: în fiecare luna după două sau trei zile se termină sumele alocate de asigurate de CNAS prin contractele cadru. După ce se termină acese sume pacienții plătesc serviciile. Nu vă este rușine? Cetățenii plătesc contribuții și voi le furați banii?; cardul de sănătate este un dezastru care costă bani și nu funcționează. Acest lucru este premedidat din punctul meu de vedere. Doar așa puteți să mai furați ceva; deficit la FNUAS ceea ce înseamnă imprumturi și dobânzi pentu a acoperi gaură. În tot acest timp ministrul sănătății ne spune că este bine să dăm 1.5 miliarde dolari pe un leac miraculos penru cancer din Cuba. PSD-istilor și ALDE-istilor, guvernarea nu vine doar cu sinecuri pentru voi și familiile voastre. Vine și cu responsabilități. Asumați-vă că ați distrus România!”, a adăugat Cîțu.

CNAS a anunțat că specialiștii încă lucrează pentru a remedia problemele la sistemul informatic și, până când neregulile nu vor fi rezolvate integral, nu va fi declarată încetarea stării de indisponibilitate și vor rămâne în vigoare excepțiile de la termenele de raportare a serviciilor medicale.

Pe 10 iulie 2019, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) anunţa oficial că platforma informatică a asigurărilor de sănătate este indisponibilă, astfel că toate serviciile medicale, medicamentele şi dispozitivele medicale se acordă în regim off-line.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, în 22 iulie, că raportul întocmit în urma controlului de la Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate va fi depus pe masa procurorilor DNA deoarece „există fapte de natură penală”. Controlul a început in iunie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.