Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cardul de sănătate se mută pe telefon; la fel și permisul buletinul sau pașaportul

card sanatate

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan, a subliniat că actualul card de sănătate este învechit din punct de vedere tehnologic. Acesta va ajunge să fie integrat într-o aplicație, accesibilă de pe telefon sau tabletă.

 

“În perioada următoare să fie integrat şi în cadrul aplicaţiei unice a statului român cea la care lucrăm încă de acum o lună, pentru care am alocat 20 de milioane de euro şi care va cuprinde mai multe documente de identitate, permis, buletin, paşaport, card de sănătate, documente referitoare la proprietatea unor imobile sau maşini, programări pentru înmatricularea maşinii şi automat va putea să fie folosit cardul de sănătate direct de pe telefon, tabletă sau laptop într-o formă mult mai simplă", a adăugat Ivan, citat de news.ro.

„Sunt două detalii extrem de importante. Prima dată, este tot ceea ce însemnă sistemul cardului de sănătate care în momentul de faţă este depăşit din punct de vedere tehnologic. Dacă în 2012 când s-a lansat acest sistem informatic erau 7.000 de furnizori, în 2023 erau 42.000. Este o tehnologie mai veche acolo care nu mai face faţă noilor schimbări. Anul trecut, în urma unei colaborări foarte bune cu cei de la CNAS, cu echipa tehnică de la Minister s-a găsit o formulă prin care s-au salvat 100 de milioane tocmai pentru a ne asigura că se va reface integrat sistemul cardului de sănătate care astăzi este funcţional într-un procent destul de redus”, a explicat Bogdan Ivan, joi la postul B1Tv.

El a mai precizat că acest card de sănătate ar urma să fie inclus în aplicaţia unică a statului român care va cuprinde şi documente de identitate, permis, paşaport, actele privitoare la proprietatea unor imonile sau maşini. „Automat va putea să fie folosit cardul de sănătate direct de pe telefon, tabletă sau laptop într-o formă mult mai simplă”, a mai spus ministrul Cercetării.

„în perioada următoare să fie integrat şi în cadrul aplicaţiei unice a statului român cea la care lucrăm încă de acum o lună, pentru care am alocat 20 de milioane de euro şi care va cuprinde mai multe documente de identitate, permis, buletin, paşaport, card de sănătate, documente referitoare la proprietatea unor imobile sau maşini, programări pentru înmatricularea maşinii şi automat va putea să fie folosit cardul de sănătate direct de pe telefon, tabletă sau laptop într-o formă mult mai simplă”, a conchis Ivan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.