Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Care a fost mesajul românesc la conferința naționaliștilor europeni - FOTO

www.stiripesurse.ro
Laurențiu Rebega

În cadrul Conferinței ”Libertate pentru Europa” de la Koblenz, Germania, la care au participat liderii partidelor naționaliste din Europa, europarlamentarul român Laurențiu Rebega a vorbit despre reformarea profundă a UE și despre reconstruirea statelor-națiune ca bază a unei noi Europe.

Iată mesajul transmis astăzi la Koblenz de europarlamentarul român care este și vicepreședinte al Grupului Europa Națiunilor și Libertății din partea căruia a candidat acum câteva zile la președinția Parlamentului European:

”Sunt încă sub impresia alegerilor pentru președinția Parlamentului European care au avut loc marți, pe 17 ianuarie. Am fost în egală măsură onorat și mândru să fiu candidatul grupului politic Europa Națiunilor și Libertății. Pe toată durata campaniei și în ziua alegerilor, am fost mișcat de sprijinul Dvs. Candidatura a însemnat tragerea unui semnal de alarmă și începutul unei bătălii astfel încât ideile noastre să aibă ecou în toate națiunile europene.

Tot ceea ce facem ne definește. Acesta este motivul pentru care toate acțiunile noastre vor fi ecoul doleanțelor ridicate de națiunile pe care le reprezentăm.

Ne-am atins scopul. Am reușit să ne transmitem mesajul tuturor statelor Europei. Trebuie să ne angajăm într-o reformă profundă ca să înapoiem suveranitatea furată Statelor Națiune.

Ne-am luptat și am câștigat. Mesajul nostru a ajuns la cetățeni. Nimic nu ne poate opri acum pentru că noi reprezentăm voința celor care cred în destinul lor și în valorile pe care le-au apărat de-a lungul istoriei.

Citește și: Un român se adresează Europei naționaliste/ VIDEO

În acest an important vor avea loc alegeri în Franța, Germania și Olanda. Printre noi avem personalitățile care pot câștiga și guverna aceste țări.

Mesajele pe care le primim zilnic de la cetățenii noștri, mesajul transmis partidelor patriotie din Europa, este acela că putem să obținem rezultate bune în aceste alegeri.

Este foarte important să stăm uniți și să ne susținem între noi, să arătăm că avem soluții la problemele oamenilor și, mai presus de orice, este important să reconstruim încrederea în viitorul Europei Națiunilor.

Realitățile curente au luat Europa prin surprindere, nepregătită, paralizată. De mulți ani, Europa este zdrobită de o serie de șocuri. Factorul cauzal al dezastrelor economice, al crizelor monetare, al crizei refugiaților, șomajului, sărăciei, foametei se găsește în politica intracomunitară învechită, fără legătură cu viața reală. De aceea, nu trebuie să îi dezamăgim pe cei care împărtășesc o opțiune politică patriotică.

Acum există în Europa un potențial imens de a ne reîntoarce la valorile și identitatea națională. Avem o uriașă oportunitate de a acționa chiar acum.

Oportunitatea își are originea în nevoia noastră înnăscută pentru o identitate națională. Dominația pe care partidele centriste au avut-o pentru o perioadă poate fi acum respinsă.

Adversarii noștri politici, partidele tradiționale, folosesc subiectele naționale doar pentru a câștiga capital politic. Pentru ei, patriotismul este folosit ca un pretext de a respecta corectitudinea politică. Corectitudinea politică nu creează mari lideri!

Politicienii de astăzi, cei care și-au asumat respnsabilitatea a milioane de oameni, nu vor să accepte că tocmai Statul Națiune, bazat pe cultură și tradiții, reprezintă fundamentul Europei.

Așa cum a spus filosoful german Immanuel Kant, Sapere aude, ”Îndrăznește să cunoști”!

În fața voastră aveți oameni liberi cărora nu le este frică de schimbare: Marine Le Pen, Frauke Petry, Geert Wilders, Matteo Salvini, Harald Vilimsky, Tom Van Grieken, Tomi Okamura, Marcel de Graaf, Janice Atkinson, Marcus Pretzell. Nouă nu ne este frică de schimbare!

Uniunea Europeană pe care o avem astăzi și-a epuizat resursele atât pe plan intern, în a-și rezolva problemele, cât și pe plan extern, privind rolul său global. Avem nevoie de aceea de o reformă profundă, plecând de la Tratatele fundamentale. Fără o reformă serioasă ca aceasta, UE nu mai poate continua.

Iar acest lucru nu se întâmplă din cauza euroscepticilor, așa cum speculează unii, ci pentru că UE acționează împotriva celulei sale fundamentale care este Statul Național.

După cum René Descartes a spus odinioară, ”Mă îndoiesc, deci exist”. Cei care nu cunosc acest citat sunt cei care contestă existența însăși a civilizației europene. Să fim bucuroși că mai există încă oameni care cred că îndoiala naște progres! Nimeni nu deține adevărul absolut !

În mod special criza refugiaților, factorul care a favorizat decisiv votul pentru Brexit, este dovada că cei care conduc Europa în acest moment al istoriei sunt pe o cale greșită. Acesta este momentul în care noi, cei care suntem Europa, trebuie să acceptăm că trăim în timpuri schimbătoare, în vremuri ale redefinirii identității și poziției statelor în contextul economic și politic global. Pentru toate aceste motive cred că avem nevoie de o nouă Europă, de Europa Națiunilor, a națiunilor puternice.

Fiecare țară trebuie să își facă opțiunile bazându-se pe valorile sale, pe propria istorie și pe interesele sale particulare, în interiorul unei Europe a Națiunilor căreia cu toții îi aparținem. Avem nevoie de o Europă a tradițiilor și a libertății autentice, o Europă a unei politici multipolare care să respecte ideea stabilității și siguranței împărtășite de toate statele membre.

Reforma trebuie să fie inițiată de jos în sus. Începând cu voința oamenilor și a comunităților din Europa și nu invers, dinspre grupurile ascunse de interese care iau decizii în spatele ușilor închise.

Vrem o Europă a statelor naționale care cooperează între ele pe baza principiilor. Europa nu poate fi puternică dacă părțile sale componente sunt slabe. Haideți să întărim statele și atunci Europa va fi puternică.

Avem nevoie de o Europă cu propriile sale valori istorice.

Avem nevoie de o Europă care să fie a noastră, care să-i aparțină fiecărei țări.

Avem nevoie de o Europă a tradițiilor noastre.

Avem nevoie de o Europă a Națiunilor care să asigure stabilitate și siguranță tuturor cetățenilor.

Aceasta este datoria și motivația mea reală.

Avem nevoie să devenim creatorii unei construcții europene noi și libere, cu națiuni suverane cooperând una cu cealaltă”, s-a arătta într-un comunicat trimis pe adresa redacției.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.