Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Care ar putea fi mutarea lui Iohannis. Zvonul momentului pe scena politică

klaus iohannis

Președintele Klaus Iohannis va susține la ora 18.00 o declarație de presă, el fiind așteptat să anunțe pasul următor pentru formarea unui Guvern. Declarația șefului statului vine după negocierile liberalilor cu USR și PSD. De asemenea, Iohannis nu a anunțat cum va proceda după ce Nicolae Ciucă, al doilea premier desemnat să formeze Guvernul, nu a reușit să-și atingă obiectivul și și-a depus mandatul pentru că nu a găsit în Parlament o majoritate care să-l susțină.

Pe scena politică se vehiculează, joi, că după ce i-a propus premieri pe Dacian Cioloș și Nicolae Ciucă și aceștia nu au reușit să treacă prin Parlament un nou Guvern, șeful statului ar putea anunța că nu va mai organiza consultări cu partidele și nu va propune un nou premier până se conturează o majoritate parlamentară.

Surse politice spun că o alternativă ar fi Iohannis să anunțe că le dă răgaz partidelor 1-2 săptămâni să formeze o majoritate, iar dacă nu vor reuși atunci el va mai încerca o dată să propună un premier care să încerce să formeze un Guvern.

Teoria care circulă pe scena politică a fost alimentată, spun sursele citate, de faptul că liberalii au stabilit în discuțiile interne că nu vor merge la consultările de la Cotroceni cu o propunere de premier, ci vor merge cu o majoritate și că această strategie a fost adoptată împreună cu Iohannis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.