Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Care este MIZA desființării Pilonului II: Ce sume au strâns românii în cont

pixabay.com
diverse, bani, monede

Stirea, negata ulterior, potrivit careia Guvernul are in intentie desfiintarea Pilonului II de pensii administrate privat, a creeat din nou panica pe bursa si intre oamenii de afaceri, in conditiile in care in urma cu doar doua luni, un scandal asemanator se finaliza cu cea mai mare amenda data vreodata de ASF, de cand exista institutia.

Un scandal asemanator, declansat in urma cu doua luni in urma unor informatii din piata care au determinat fondul de pensii NN Pensii sa-si instiinteze clientii ca este posibil ca Guvernul sa nationalizeze pensiile private, a avut drept consecinta sanctionarea companiei olandeze cu cea mai mare amenda data vreodata de ASF (750.000 lei, reprezentand 1% din capital) si retragerea autorizatiei pentru sefa acesteia, Raluca Tintoiu.

Citeste si: Ce i-a transmis şeful Consiliului European noului premier: Ce trebuie să facă Mihai Tudose

Joi, la doar cateva ore de la declansarea scandalului, Ionut Misa a fost “recompensat” cu functia de ministrul al Finantelor in cabinetul Tudose, care a primit votul de incredere al Parlamentului.

Zvonul privind desfiintarea fondurilor de pensii administrate privat au aparut de mai multe ori in timpul guvernarii PSD, desi de fiecare data Guvernul l-a infirmat. Joi, insa, proaspatul premier Tudose a avut greaua misiune de a nega ceea ce insusi ministrul Finantelor explicase foarte clar in fata jurnalistilor, anunta Stirileprotv.ro.

Citeste si: Decizie de ultimă oră a Guvernului: S-a SUSPENDAT legea privind diminuarea risipei alimentare

Potrivit Asociatiei pentru Pensiile Administrate Privat din Romania (APAPR), contribuabilii romani au castigat 1,5 miliarde de euro in cei noua ani in care au contribuit la Pilonul II de pensii private obligatorii, in contextul in care valoarea totala a contributiilor a fost de 6,2 miliarde euro, iar valoarea totala a activelor a ajuns la 7,7 miliarde euro.

Fondurile de pensii private obligatorii din Romania au implinit, in luna mai, noua ani de functionare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.