Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Care este primul lucru pe care trebuiau să îl facă polițiștii din Caracal - ANALIZA unui fost ofițer de poliție judiciară

casa criminal caracal

Valeriu Șuhan, fost ofițer de poliție judiciară, a precizat, pentru MEDIAFAX,că primul lucru pe care polițiștii trebuiau să îl facă în cazul de la Caracal este să strângă probe ADN ale Alexandrei din casa în care locuia, lucru ce îi ajuta repede să afle dacă ea a fost în casa lui Gheorghe Dincă.

Vezi și: BREAKING - Declaraţia completă dată de agresorul din Caracal în faţa procurorilor

"|În cazul persoanelor dispărute, se întocmește așa-zisa fișă D (de la dispărut) care cuprinde rezultatul cercetării de la fața locului desfășurată în locul unde persoana respectivă și-a avut domiciliul. Cu această ocazie se ridică probe, urme, fire de păr, se desfășoară investigații pentru identificarea stomatologului, în vedere identificării fișei dentare. Sunt foarte curios dacă Poliția a identificat aceste acțiuni în cazul celor două fete, când ele au fost date dispărute", a declarat Valeriu Șuhan, fost ofițer de poliție judiciară, a precizat, pentru MEDIAFAX

Acesta spune că pentru a identifica urmele unui dispărut este nevoie de această fișă a victimei.

"De exemplu, eu reclam dispariția unei rude și atunci Poliția trebuie să vină la casa rudei si trebuie să ridice fire de păr, să găsească urme, astfel încât să fie comparate cu fișa D. Avem tehnologia cu ADN, e suficient să găsesc un fir de păr astfel încât dacă victima va fi găsită decedată, firul de păr mă conduce la identificarea victimei", a mai spus Șuhan.

Acesta spune că situația era cu atât mai gravă cu cât oamenii legii au aflat, la fel ca și opinia publică, la scurt timp după sesizarea părinților, faptul că fata este cuminte și nu are obiceiul să plece de acasă fără să anunțe.

Polițiștii dun Caracal au fost acuzați că au tratat cazul dispariției fetei cu superficialitate. mai mult, unchiul fetei, Alexandru Cumpănașu, a relatat, pentru MEDIAFAX, că tatăl Alexandrei a fost pus de Poliție să spargă două uși la descinderi, iar la un moment dat i s-a spus că va plăti pagubele, dacă se dovedește că fiica lui a plecat cu vreunul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.