Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Care este situația spitalelor din România după atacul cibernetic? Ministrul Rafila anunță 'o veste bună' legată de Bitdefender

gov.ro
rafila

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat marţi, despre atacul cibernetic care a afectat spitalele din România, că o parte din spitale şi-au reluat activitate, nu toate însă, iar o veste bună a venit astăzi, şi anume Bitdefender a oferit o soluţie informatică de protecţie pentru toate spitalele din România, gratuită, pentru cel puţin un an de zile. Ne aflăm într-un prim proces de informatizare a sistemului de sănătate, a mai spus Rafila.

Alexandru Rafila  a declarat despre atacul cibernetic, că prin atac a fost blocată activitatea de transmitere a datelor şi au fost deconectate mai multe spitale pentru ca aceste consecinţe ale ataculuisă nu se extindă şi eventualele scurgeri de date să fie cât mai puţine.

Ministrul a precizat că o parte din spitale şi-au reluat activitate, nu toate însă.

”O veste bună, Bitdefender a oferit o soluţie informatică de protecţie pentru toate spitalele din România, - gratuită, pentru cel puţin un an de zile”, a anunţat ministrul Rafila.

El a menţionat că vor lucre cu DNSC şi cu alte instituţii pentru creionarea unei legislaţii clare şi a unor norme clare în cee ace priveşte protecţia datelor medicale.

”Ne aflăm într-un prim proces de informatizare a sistemului de sănătate, care nu înseamnă doar spitale ci şi minister, direcţiile de sănătate publică şi trebuie integrate toate aceste sisteme”, a mai arătat ministrul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.