Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Care sunt cele mai bune 20 de ţări în care să trăieşti şi să munceşti. Surprinzător pe ce loc se află România

Profimedia - Shutterstock
Grecia olimp

Market Australia, o companie de analiză de date, a publicat o listă cu cele mai bune 40 de țări pentru a trăi și a lucra. Lista a suscitat deja comentarii, mai ales că în mod surprinzător primele 20 de locuri sunt acoperite în totalitate de țări europene.

Pe primul loc se află Spania, care oferă lucrătorilor 30 de zile de concediu anual plătit și șase sau mai multe săptămâni de concediu medical de asemenea plătit. În plus, plăteşte părinților 100% din salariu pe durata concediului de creştere a copilului, oferind mamelor 16 săptămâni de concediu, iar taților 12 săptămâni, fiind cel mai mare concediu paternal acordat în raport cu  restul țărilor. Pe locul al doilea se află Luxemburg, iar pe locul al treilea Franța, după care urmează Olanda și Finlanda care completează astfel primele cinci poziţii, relateaza Ta Nea citat de Rador Radio România.

Potrivit analizei, țările din top 20 oferă între 20 şi 30 de zile de concediu plătit în decursul unui an, iar Bulgaria este ţara care oferă cel mai mare concediu de maternitate. În Grecia nu există deloc concediu de paternitate, în timp ce Olanda, Suedia, Italia și România oferă doar o săptămână.

În Germania, care nu se află în top 20, se lucrează cele mai puține ore pe an, în medie 1.340,9.  Urmează lucrătorii din Danemarca, cu 1.371,6 ore de muncă și norvegienii cu 1.424,6 ore de muncă pe an. La polul opus, cele mai multe ore de lucru se înregistrează în ţările sud-americane Columbia, Mexic și Chile, ţări care, desigur, nu se află pe lista ţărilor care oferă condiţii bune de viaţă şi muncă.

Lista celor mai bune 20 de ţări pentru a trăi şi a munci este următoarea:

1. Spania

2. Luxemburg

3. Franţa

4. Olanda

5. Finlanda

6. Bulgaria

7. Slovenia

8. Estonia

9. Lituania

10. Austria

11. Portugalia

12. Suedia

13. Danemarca

14. Polonia

15. Italia

16. România

17. Belgia

18. Ungaria

19. Letonia

20. Grecia

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.