Care sunt cele mai contaminate legume și fructe

Autor: Ionel Dancu

Publicat: 02-02-2025 19:31

Actualizat: 02-02-2025 21:31

Article thumbnail

Sursă foto: freepik.com

Când vine vorba de alegerea fructelor și legumelor potrivite, este ușor să ne gândim că prin clătire vom elimina orice pesticide. Din păcate, nu este întotdeauna cazul. Un studiu recent al Environmental Working Group (EWG) a dezvăluit că spanacul se află în fruntea listei legumelor contaminate cu pesticide, conform Adevărul.

În fiecare an, EWG publică o listă numită Dirty Dozen, clasificând fructele și legumele cu cele mai mari reziduuri de pesticide, iar spanacul este cea mai contaminată legumă de pe piață. Motivele sunt înrădăcinate în modul în care este cultivat spanacul. Textura sa fibroasă și conținutul ridicat de apă creează mediul perfect pentru ca pesticidele să rămână, chiar și după spălare. Deci, în ciuda eforturilor noastre de a curăța produsele noastre, substanțele chimice rămân adesea pe frunze.

Alte legume la care trebuie să fiți atenți sunt varza kale și ardeiul gras (atât roșu, cât și verde).

Când vine vorba de fructe, lista devine și mai lungă. Căpșunile sunt în frunte, dar alte fructe contaminate sunt strugurii, piersicii, perele și nectarinele. Deoarece multe dintre acestea sunt consumate crude, contaminarea lor cu pesticide poate fi deosebit de îngrijorătoare.

Cumpărarea fructelor și legumelor organice vă poate ajuta să reduceți expunerea la substanțe chimice.

Google News
Explorează subiectul
Comentează
Articole Similare
Parteneri