Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Care sunt cele mai mari trei investiţii ale fondurilor de pensii Pilon II la BVB

patriabank.ro
Bursa de Valori Bucureşti bvb

Cele şapte fonduri au 9,5% din capitalul social al Hidroelectrica, 13,5% din Petrom şi 25,8% din Banca Transilvania, scrie Ziarul Financiar.

Hidroelectrica (5,1 mld. lei), OMV Petrom (4,8 mld. lei) şi Banca Transilania (4,6 mld. lei) sunt cele mai mari trei investiţii din portofoliul de acţiuni al celor şapte fonduri de pensii private Pilon II pe fondul domeniului de activitate al acestor companii şi al rolului companiei în economie şi în contextul politicii de remunerare a investi­torilor cu dividende, arată datele agregate de ZF.

Aceste trei investiţii – la cel mai mare producător de energie electrică din România, unicul producător de petrol şi gaze şi la cea mai mare bancă din ţară – însumează 14,5 mi­liarde de lei şi reprezintă 58% din totalul investiţiilor în acţiuni la Bursa de Valori Bucureşti ale fondurilor de pensii.

Raportat la activele totale ale Pilonului II de 117,2 mld. lei, investiţiile la cele trei companii – H2O, SNP şi TLV - reprezintă 12,4%.

Circa 8 milioane de salariaţi români sunt participanţi la fondurile de pensii private Pilon II şi contribuie cu o parte din salariul brut lunar pentru ca economiile lor de bătrâneţe să fie administrate privat prin investiţii pe piaţa de capital, instrumente cu venit fix şi altele.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.