Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Care sunt investigațiile necesare înainte de tiroidectomie?

dr roxana boanta

Tiroidectomia este intervenția chirurgicală prin care este extirpată parțial sau total glanda tiroidă. Intervenția este recomandată în cazul anumitor afecțiuni ale tiroidei, cum ar fi nodulul tiroidian, gușa micronodulară, tiroidita sau cancerul tiroidian.

Evaluarea bolii tiroidiene începe cu o examinare clinică, în care medicul va analiza informații despre istoricul personal și familial, caracteristicile și simptomele pe care le manifestă pacientul (modificarea în volum a glandei tiroide, durere, dificultăți la înghițire și respirație, modificări ale vocii etc.).

Analizele de sânge sunt, de asemenea, importante pentru stabilirea unui diagnostic, dar și pentru evaluarea opțiunilor chirurgicale indicate. Anumite afecțiuni ale tiroidei necesită un tratament medicamentos înainte de intervenția chirurgicală, pentru echilibrarea tulburărilor funcționale. Analizele importante pentru evaluare includ: TSH, T3, fT4, ATPO, TG, calcitonina, dar și PTH, calciu – pentru evaluarea funcției glandelor paratiroide.

Află mai multe despre investigațiile preoperatorii în cazul tiroidectomiei dar și despre afecțiunile în care această intervenție este indicată!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.