Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Care sunt obiectivele celor mai recente atacuri pe scară largă ale Rusiei asupra Ucrainei (Analiză ISW)

euromaidanpress.com
razboi ucraina

Experții de la Institutul pentru Studierea Războiului (ISW) consideră că cele mai recente lovituri rusești sunt menite să degradeze rețeaua electrică a Ucrainei și să epuizeze apărarea antiaeriană înainte de sosirea asistenței de securitate a SUA, notează ukrainskpravda.

Raportul notează că forțele ruse au efectuat lovituri la scară largă cu rachete și drone asupra infrastructurii energetice a Ucrainei în noaptea de 7 până la 8 mai, exercitând și mai mult presiune asupra capacităților de apărare aeriană epuizate ale Ucrainei înainte de sosirea unei asistențe majore de securitate a SUA și a Occidentului. .

Analiştii notează că aceasta este cea de-a cincea lovitură cu rachete şi drone ruse la scară largă asupra infrastructurii energetice ucrainene din 22 martie 2024.

În plus, ISW spune că trupele ruse au intensificat și atacurile asupra infrastructurii de transport ucrainene în ultimele săptămâni, aparent într-un efort de a perturba liniile de comunicație terestre ucrainene și de a limita fluxul de asistență de securitate așteptată a SUA către câmpul de luptă.

Forțele ruse continuă să atace agresiv instalațiile energetice ucrainene cu o serie limitată de lovituri cu rachete și drone la scară largă, semnalând că Rusia acordă prioritate eforturilor de a perturba rețeaua electrică.

Alternativ, ar putea încerca să folosească un număr mai mare de rachete pentru a slăbi umbrela de apărare aeriană ucraineană în imediata apropiere a instalațiilor energetice și pentru a provoca daune semnificative.

Forțele ruse au desfășurat lovituri la scară largă cu rachete și drone împotriva infrastructurii energetice ucrainene în noaptea de 7 spre 8 mai, continuând să exploateze umbrela degradată de apărare aeriană a Ucrainei înainte de sosirea la scară a asistenței de securitate americane și occidentale.

Imaginile recente din satelit ale vehiculelor militare rusești epuizate și ale instalațiilor de depozitare a armelor indică în continuare că Rusia își susține în prezent efortul de război în mare parte prin scoaterea din depozit, mai degrabă decât prin fabricarea de noi vehicule și anumite arme la scară.

Rusia se bazează pe depozite vaste de vehicule și alte echipamente din era sovietică pentru a susține operațiunile și pierderile în Ucraina la un nivel mult mai mare decât l-ar putea susține actualul DIB rus și nici Rusia nu va putea să-și mobilizeze DIB pentru a reumple aceste magazine timp de mulți ani. .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.