Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Care sunt pașii pentru diagnosticarea anevrismului de aortă?

evar

Anevrism de aortă este numele dat dilatărilor importante ale arterei aorte (principala arteră a corpului). Acestea se pot produce la diferite niveluri ale aortei și, în stadii avansate, prezintă riscuri majore de rupere, putând progresa rapid către deces.

Afecțiunea se poate rezolva chirurgical sau intervențional. Soluția minim invazivă, oferită de cardiologia intervențională, este procedura EVAR (repararea endovasculară a anevrismului de aortă). Aceasta presupune implantarea unei endoproteze (un stent graft, o proteză plasată în interiorul vasului) în aortă prin puncționarea arterei femurale, la nivelul abdomenului, la baza coapsei, cu introducerea unor catetere și urcarea acestora prin vas, către anevrism.

Cum este diagnosticată această afecțiune? În cazul în care există o suspiciune pentru anevrismul de aortă, pacientul este îndrumat de medicul de familie sau de medicul cardiolog să efectueze un consult de Chirurgie cardiovasculară. După ce evaluarea tomografică va confirma diagnosticul de anevrism al aortei abdominale, seria investigațiilor va continua în echipă chirurg cardiovascular – cardiolog intervenționist. Luând în calcul toate datele și împreună cu pacientul, cei doi specialiști vor stabili cea mai bună modalitate de tratament.

Află mai multe despre evaluarea pregătitoare în cazul EVAR și despre modul în care decurge această intervenție!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.