Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Care va fi programul parlamentarilor de 1 Decembrie? Liviu Dragnea, propunere clară: 'Să meargă unde vor. Pe 28 noiembrie, ședință solemnă'/ STENOGRAME

Inquam Photos / Octav Ganea
plen parlament camera deputatilor

Președintele PSD, Liviu Dragnea, își dorește ca Parlamentul să organizeze, pe 28 noiembrie, o ședință solemnă pentru marcarea Centenarului, urmând ca pe 1 Decembrie aleșii să își aleagă singuri programul, potrivit stenogramei unei ședințe comune a conducerii Legislativului, conform Mediafax.

În ședința comună a Birourilor permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului din 6 noiembrie, deputat Iulian Bulai (USR) a întrebat care va fi programul parlamentarilor de 1 Decembrie.

„Domnule președinte, eram curios dacă Birourile permanente reunite vor merge la Alba Iulia pentru a participa la sărbătoarea Centenarului acolo, dacă va merge întreg Parlamentul sau ce altă decizie vom lua pentru această ocazie?”, l-a întrebat Bulai pe președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, potrivit stenogramei ședinței.

Vestea a picat ca un trăsnet pentru Victor Ponta: 'Îi datorăm toți sute de proiecte. Dumnezeu să îl odihnească'

Liderul PSD a propus ca parlamentarii să se reunească într-o ședință solemnă înaintea zilei de 1 Decembrie.

„Vă spun care e punctul meu de vedere: eu cred și vă propun, eventual la următorul Birou permanent reunit să stabilim în detaliu, vă propun să organizăm un eveniment la București, în cadrul Parlamentului României, unde să participe toți parlamentarii, nu numai Birourile permanente reunite. În schimb, la manifestările de la Alba Iulia, cred că fiecare poate să meargă, ori pe partide, ori individual, ori… Dar cred că ar fi bine, pentru a marca totuși Centenarul României, să fie un eveniment la Parlament, cu toate grupurile parlamentare (...) Eventual, ziua de miercuri de dinaintea zilei de 1 decembrie. Nu, pentru ca ziua de 1 decembrie să fie totuși, fiecare să fie disponibil să fie prezent unde consideră că e mai bine. Deci, în principiu, dar o să vă propun să discutăm în următorul Birou permanent, în principiu, o să avem în miercurea de dinaintea zilei de 1 decembrie, 28 noiembrie, o ședință solemnă și, mă rog, și alte manifestări”, a declarat Dragnea.

Președintele Camerei Deputaților a adăugat că aceasta este „părerea cvasiunanimă”.

„Cam asta este părerea cvasiunanimă, ca fiecare să poată să aibă libertatea să participe la 1 Decembrie unde consideră de cuviinţă, individual, cu partidul, cu grupul, nu o acţiune a Parlamentului. Acţiunea Parlamentului să se desfăşoare în Palatul Parlamentului, de principiu, miercuri, 28 noiembrie şi atât”, a indicat acesta, potrivit stenogramei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.