DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Care vor fi tendinţele pieţei telecom în anul 2015

Majorarea numarului de conexiuni la internet prin tehnologiile 3G si 4G/LTE, cresterea utilizarii serviciilor în roaming si aparitia unor oferte "mai generoase" în privinta ninutelor nationale si internetului mobil incluse vor fi principale tendinte care se vor manifesta pe piata telecom în 2015.

"În primele sase luni ale acestui an, numarul total de conexiuni mobile active la internet a crescut cu 28%, la 14,4 milioane. Tendinta pozitiva va continua sa se manifeste si în 2015, fapt ce va aduce si la cresterea ratei de penetrare a serviciilor de internet mobil, care la finele lunii iunie se situa la 52,1%. De asemenea, pe fondul reducerii tarifelor pentru apelurile efectuate în interiorul UE, vom asista la cresterea utilizarii serviciilor în roaming, asa cum s-a întâmplat în prima parte a acestui an, când traficul de voce a urcat 32%, la 241 milioane de minute", a declarat presedintele ANCOM, Catalin Marinescu, potrivit Mediafax.

Potrivit datelor ANCOM, numarul conexiunilor fixe si mobile la internet a atins 18,3 milioane la finele lunii iunie, în crestere cu 22,8% fata de 30 iunie 2013, pe fondul avansului conexiunilor mobile cu 28,5%, la 14,4 milioane, reiese din datele anuntate de autoritatea de reglementare în comunicatii (ANCOM).

"În cazul internetului mobil de banda larga, numarul conexiunilor a înregistrat un salt de la 8,2 milioane de conexiuni active la jumatatea anului 2013 pâna la 10,5 milioane la jumatatea anului 2014, adica, în medie, peste un milion de conexiuni în plus la fiecare 6 luni", a spus Marinescu.

În cazul conexiunilor mobile de acces la internet, la jumatatea acestui an, peste 8,5 milioane dintre cele 14,4 milioane de conexiuni active foloseau tehnologia 3G si, respectiv, superioara 3G, din care 253.000 erau prin tehnologia 4G.

Din totalul celor 14,4 milioane de conexiuni mobile la internet, jumatate au fost utilizate pe baza de cartele preplatite, iar jumatate pe baza de abonament, dintre acestea din urma 5,3 milioane apar?inând utilizatorilor persoane fizice, iar restul de 1,9 milioane persoanelor juridice.

În ceea ce priveste modalitatea de acces, 89% dintre conexiunile mobile au fost accesate prin telefonul mobil/smartphone, în timp ce restul de 11% au fost conexiuni prin intermediul modemurilor/cardurilor sau USB.

"Anticipez ca operatorii telecom vor continua sa adreseze clientii cu oferte din ce în ce mai generoase, cu mai mult internet mobil inclus, cu mai multe minute naţionale incluse. Totodata, pe fondul reducerii pretului mediu, ofertele convergente fix-mobil vor fi alimentate si de terminale inteligente şi tablete", a spus Marinescu.

sursa foto: www.gadget.ro

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.