DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Carmen Adamescu contraatacă: 'S-a depășit orice limită! Opinia publică e intoxicată cu fake news'

arhiva personala
Carmen Adamescu

Lucrurile se complică în conflictul din Familia Adamescu. Carmen Adamescu, văduva miliardarului Dan Adamescu, iese la rampa cu o poziție extrem de dură la adresa cotidianului România Liberă în urma unui articol publicat în care aceasta susține că i s-au adus acuzații grave folosindu-se informații false. Prin intermediul unui comunicat de presă Carmen Adamescu somează cotidianul să aducă probe în sensul celor afirmate, în caz contrar urmând să acționeze publicația în judecată:

”În dimineața zilei de 27 iunie 2017, ziarul România Liberă, al cărui co-proprietar sunt, în calitate de moștenitor sezinar a regretatului Dan Adamescu, a publicat un nou articol din seria celor care aduc atingere dreptului meu la imagine și intoxică opinia publică cu fake news. Din respect pentru dragostea pe care soțul meu o avea față de acest ziar și o parte dintre angajații săi, m-am abținut până acum să răspund jignirilor suburbane și acuzațiilor total nefondate ce mi-au fost adresate prin intermediul său, dar deja s-a depășit orice limită și mă văd nevoită să intervin, pentru a clarifica lucrurile.

Cer public redactorului șef, Sabin Orcan, precum și întregii redacții ca în termen de 3 zile să aducă dovezi pentru seria de acuzații lansate la adresa mea, după cum urmează:

1. Aduceți probe concludente pentru afirmația că m-aș folosi de două site-uri de știri într-un pretins război împotriva lui Alexander Adamescu.

2. Dovediți că vreunul dintre comunicatele pe care le-am adresat întregii prese românești conține informaţii false.

3. Aduceți probe foto/video/audio sau bazate pe documente (deci nu simple „surse”), pentru faptul că aș fi plătit „bani mulți”, așa cum afirmați.

4. Prezentați probe pentru faptul că, în circumstanțele extrem de triste și dureroase de după decesul soțului meu, aș fi „șterpelit” corpul, în condițiile în care chiar avocatul care-l reprezenta pe Alexander, domnul Dancu, a informat presa că s-a ajuns la o înțelegere în cadrul familiei.

5. Prezentați probe foto/video/audio sau bazate pe documente care să demonstreze că aș avea vreo legătură măcar cu o vrăjitoare, dacă nu două, așa cum afirmați în mod repetat în articolele ziarului de mai bine de două luni.

Cred că fermitatea cu care solicit toate aceste dovezi a convins deja opinia publică de faptul că fiecare dintre aceste afirmații lansate de către ziariștii de la România Liberă, coordonați de domnul Sabin Orcan, colaborator apropriat al fiului meu vitreg, nu reprezintă nimic altceva decât o minciună, „vândută” sub forma unui şir de fake news -  știri false.

Dacă până pe data de 01 iulie 2017 toate aceste probe nu vor fi prezentate, îmi rezerv dreptul de a acționa în judecată ziarul și a solicita despăgubiri morale similare cu cele pe care le-am cerut domnului Mihai Gâdea și televiziunii Antena 3 într-o situaţie similară, adică de 1 milion de Euro. Banii obţinuţi de la patronul ziarului îi voi folosi pentru a crea „Fundația Dan Adamescu pentru jurnalism independent”.

Voi aduce, în continuare, câteva dovezi care să-mi susțină punctul de vedere.

A. Am emis primul comunicat de presă pe data de 26 ianuarie 2017 pentru a mă apăra de valul de jigniri și acuzații mincinoase lansate pe toate canalele media (ziare și televiziuni) de către Alexander, referitoare la tensiunile inutile pe care le-au creat avocații săi la INML. Ulterior, fiecare nou comunicat al meu a venit ca răspuns la un nou și nou atac, astfel că niciodată nu am fost cea care a tulburat apele, ci l-am îndemnat la decență și respect pentru memoria tatălui său.

Toate comunicatele mele au fost trimise spre 20-30 de redacții de ziare, televiziuni și agenții de presă, astfel încât ele au fost disponibile întregii mass media române. Ele au fost preluate integral sau parţial, în funcţie de politica editorială a fiecărei redacţii. Deci, nu poate fi vorba despre folosirea unui anume canal pentru publicarea mesajelor mele.

Nu mă aflu într-un război mediatic cu Alexander atâta timp cât, la rândul său nu mă jignește sau defăimează. I-am transmis lucrul acesta atât prin multe dintre comunicate, cât și prin intermediul avocaților săi. Și totuși, inclusiv articolul la care fac referire aici este un nou atac suburban la adresa mea și a părinților mei.

B. În articolul încriminat se afirmă că aș fi dezinformat opinia publică în legătură cu faptul că în depozitul de la Dărăști al companiei Global Archive Management nu se afla arhiva Astra Asigurări SA. Iar „dovada” este reprezentată de un document intern al companiei de asigurări, din data de 7 septembrie 2015, care organizează predarea arhivei de la unitățile din teritoriu către depozitar.

În realitate, așa cum au confirmat lichidatorii Astra Asigurări, firma KPMG Restructuring, arhiva a fost mutată în anul 2016 la o altă societate de arhivare, desemnată de Comitetul creditorilor în cadrul şedinţei din 19 august 2016, deci aproape un an după documentul prezentat de ziar.

Cei care au lansat în duminica incendiului știrea falsă referitoare la pierderea arhivei Astra Asigurări au fost ziariștii de la România Liberă, știrea fiind preluată de majoritatea mass media. Cunoscând interesul opiniei publice pentru acest caz, am intervenit printr-un comunicat luni dimineața, care spre prânz a fost pe deplin confirmat de către cei care au cu adevărat răspunderea acestei arhive.

Oare cine știe mai bine care este adevărul: niște ziariști informați tendențios de patronul lor, care își opresc documentarea în urmă cu doi ani, sau persoanele cu adevărat responsabile, care nu se joacă cu nervii opiniei publice?

Dacă echipa domnului Sabin Orcan va continua verificările pe acest subiect, va descoperi că da, arhiva este în siguranță și întreagă. Și va avea ocazia să-i ofere patronului această veste bună: are de unde să ia documentele pe care să le trimită la Curtea de Arbitraj Internațional de la Washington (unde sunt așteptate de 2 luni!).

C. În privința acuzației absurde că aș fi „șterpelit” trupul soțului meu de la INML consider că cea mai bună dovadă sunt declaraţiile domnului avocat Dancu (ce îl reprezenta pe fiul meu vitreg) anunțând presa că „Familia a ajuns la un acord în privința funeraliilor, s-au şi împărţit, cum e firesc, sarcinile în familie. O parte se va ocupa de o anumită problemă, cealaltă parte de altă problemă.” Aceste declaraţii au fost difuzate pe data de 25 ianuarie 2017 de toate televiziunile: Antena 1, Antena 3, B1 TV, Digi24, Pro TV, Realitatea, România TV. Deci orice alt comentariu este de prisos.

D. Fiecare termen de judecată a procesului de divorț a atras atenția mass media, pe scările Tribunalului București eu fiind mereu înconjurată de ziariști. Îmi este greu să cred că le-ar fi scăpat un detaliu de genul prezenței a două vrăjitoare - și nu oricare, ci chiar mult-mediatizatele Melissa și Vanessa.

Puteți vedea în fotografiile de mai jos cine mă însoțește la Tribunal, pentru a vă convinge că nu este vorba nici de zece body-guarzi, nici de zece avocați și nici de pretinsele vrăjitoare.

content-imagecontent-imagecontent-imagecontent-imagecontent-imagecontent-image

Cum se poate numi o astfel de pseudo-știre? Defăimare? Fake news? Atac la persoană? Și, mai ales, cui îi folosește? Doar coborârii la nivel de tabloid a celui mai vechi ziar din România, sub conducerea cuplului Alexander Adamescu - Sabin Orcan!

E. Solicit încă o dată ziarului România Liberă să înceteze campania de hărţuire şi denigrare la adresa mea, iniţiată imediat după decesul soţului meu. Vă cer imperativ ca orice referire la persoana mea să fie făcută prin folosirea numelui actual: Carmen Adamescu, şi să renunţaţi la folosirea numelui de fată. Am primit numele Adamescu prin căsătorie şi-l voi purta în continuare, în calitate de văduvă, aceasta fiind şi dorinţa soţului meu: să-i port numele! Şi nu poate hotărî nimeni altceva, nici ziariştii, nici Alexander Adamescu.

Închei reafirmându-mi poziția de moștenitor sezinar al soțului meu, Dan Adamescu, ce are exact aceleași drepturi de a i se recunoaște vocația de moștenitor ca și fiul său natural, în conformitate cu art. 1126 din Noul Cod Civil. Lucrul acesta este deja recunoscut de justiţie, deoarece într-unul dintre procesele cu subcontractorii Baumeister (dosarul 23000/3/2017) am fost citată în calitate de succesor cunoscut al lui Dan Adamescu, alături de Alexander, ce are aceeaşi calitate, dar este şi pârât în nume personal. Iar moştenitorii sezinari au dreptul de a administra patrimoniul şi de a exercita drepturile şi acţiunile defunctului, conform art. 1225 din Codul Civil.

Cel care încearcă, prin orice mijloace, să mă blocheze şi să-mi îngrădească exercitarea acestor drepturi este fiul meu vitreg, care se auto-intitulează „preşedinte” al societăţilor deţinute de Dan Adamescu, la care până acum Alexander era doar administrator. Acţiunile sale au depăşit limitele nu doar ale bunului simţ, ci chiar şi ale legalităţii, astfel că trebuie oprit din a-şi mai face rău singur.

Am convingerea că jurnaliştii cu conştiinţă şi valoare profesională se vor delimita de atacurile murdare şi lipsite de fundament la adresa mea şi vor reflecta, independent, poziţiile şi argumentele ambelor părţi.”, se spune în comunicatul semnat de Avocat Catalin GALAN de la SCA "GALAN, DRAGNEA & ASOCIATII"

 

Urmărește-ne:
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.