Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Carmen Avram intră la RUPERE în războiul PSD - ALDE: 'Prin tot felul de declarații se fac presiuni'

Inquam Photos / Octav Ganea
carmen avram

Carmen Avram lasă de înțeles că ALDE ar putea încerca să obțină ceva din partea PSD, în contextul ultimatumului dat de formațiunea lui Călin Popescu Tăriceanu., europarlamnetarul social democrat spunând că, uneori,"prin tot felul de declarații se fac presiuni", conform Mediafax.

”Dacă spui despre guvernare că e potențial impotentă, deși ALDE are parteneri de coaliție în guvernare, cumva îți blamezi și membrii de partid. Pot spune sigur că PSD nu va face pasul destrămării. PSD consideră că are obligația de a rămâne la guvernare atâta timp cât oamenii care au votat PSD și ALDE în 2016 le pastrează mandatul. Atâta timp cât sunt susținuti în continuare, PSD vrea să rămână la guvernare. Din punctul meu de vedere, PSD nu va face pasul spre destrămare. Știți că uneori prin tot felul de declarații se fac presiuni pentru a se obține ceva. Poate că ALDE vrea să obțină ceva din partea PSD”, a declarat, Carmen Avram, europarlamentar PSD, la Digi 24.

Citește și: Sorina Pintea, REACȚIE FULGER la anunțul lui Alexandru Cumpănașu: 'Voi trimite corpul de control'

Întrebată cât se poate menține situația actuală, Carmen Avram a răspuns: "Doamna Dăncilă este o femeie care ridică steagul alb mereu. Este pacifistă, un politician normal. Doamna premier va continua să marșeze pentru această alianță până va atinge punctul de suportabilitate. Am intrat în PSD datorită ei".

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, într-un interviu acordat MEDIAFAX, că Guvernul funcţionează din inerţie şi nu vrea să facă parte dintr-un Executiv "impotent". Liderul ALDE a avut, totodată, discuţii cu Pro România pentru a forma o alianţă.

ALDE a solicitat PSD să vină cu un nou program de guvernare şi cu o restructurare parlamentară, dar acest lucru a fost respins de Viorica Dăncilă, care a anunţat că va merge pe varianta unei remanieri.

Viorica Dăncilă a mai cerut ALDE să îşi asume responsabilitatea guvernării şi să înţeleagă că un partid nu poate să fie şi la putere şi în Opoziţie. De asemenea, liderul PSD a afirmat că dacă nu va găsi consens cu ALDE, va căuta sprijin în alte formaţiuni politice, inclusiv în UDMR.

Luni, la ședința coaliției, Viorica Dăncilă nu a fost prezentă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.