Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Carmen Dan, REACȚIE după ce a fost acuzată că aderarea României la Schengen nu e o prioritate : Informați-l și pe șeful dvs. Măcar el să nu se facă de râs

Carmen Dan

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, susține, după ce purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, a acuzat că aderearea României la Schengen nu se află pe lista cu priorități ale PSD, ca acesta a interpretat declaratia din Comisia LIBE intr-o maniera eronata.

"Un răspuns pe înțelesul domnului Dancă.

În general nu sunt atentă la declarațiile domnului purtător de cuvânt al PNL. Astăzi, însă, un titlu mi-a atras atenția - domnul purtător de cuvânt a interpretat declarația mea din Comisia LIBE într-un mod propriu și total eronat. Îl corectez pentru că nu aș vrea să poarte vorbele greșit mai departe:

1. Am spus că România nu va accepta o nouă evaluare pe subiectul Schengen și este firesc să fie așa, atât timp cât toate evaluările făcute la vremea lor au fost pozitive. Sau ar trebui să dăm motive unora să-și schimbe decizia?

2. Îndeplinirea aspectelor tehnice privind aderarea la Schengen sunt unanim acceptate de Statele Membre. Cui ar folosi reluarea evaluărilor? Eu zic că în niciun caz românilor.

Citeste si Viorica Dăncilă vorbește despre un subiect de IMPORTANȚĂ majoră - Ce mesaj transmite premierul după întâlnirea cu secretarul general al NATO

3. Subiectul Schengen va fi pe agenda discuțiilor primului Consiliu JAI care va avea loc la București, în prima decadă a lunii februarie. Am declarat asta azi la Bruxelles, dar această declarație nu a mai sesizat-o domnul purtător de cuvânt.

Nu îmi doresc să intru în polemică pe probleme de agendă a Președinției Române la Consiliul Uniunii Europene cu opoziția, cu atât mai mult în ceea ce vizează obiectivele noastre naționale, iar aderarea la Schengen este un obiectiv național, mai presus de apartenența noastră politică.

PS: După ce vă documentați mai bine, informați-l și pe șeful dumneavoastră. Măcar el să nu se facă de râs!", a declarat Carmen Dan pentru STIRIPESURSE.RO.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, acuză că aderearea României la Schengen nu se află pe lista cu priorități ale PSD.

"Later edit: Este si mai grav decat ceea ce am scris mai devreme. Nu numai ca aderarea Romaniei nu este intre prioritatile actualei presedintii a Consiliului JAI. Raspunzand la intrebari, Carmen Dan face o afirmatie foarte grava pentru interesul romanilor: Guvernul Romaniei nu va cere in acest mandat o evaluare a indeplinirii criteriilor de aderare la spatiul Schengen inainte de adoptarea unei decizii. Cu alte cuvinte, nu numai ca Guvernul Dancila nu intentioneaza sa faca ceva pentru realizarea acestui obiectiv, ba chiar refuza sa faca orice demers in vederea aderarea Romaniei la Schengen.

Carmen Dan si Tudorel Toader nu au mentionat nimic astazi in Parlamentul European despre aderarea Romaniei la Schengen intre prioritatile presedintiei Guvernului Romaniei a Consiliului JAI.

Cum ar fi putut sa spuna ceva despre aderarea Romaniei la Schengen in conditiile in care tot ceea ce face Guvernul PSD - ALDE prin nerespectarea recomandarilor MCV ne indeparteaza de acest obiectiv?! Prin tot ceea ce fac cei din PSD si ALDE pentru eliberarea infractorilor lor slabesc pozitia Romaniei in Uniunea Europeana.

Romanii vor continua sa fie tratati la granitele europene ale Romaniei si pe toate aeroporturile din UE ca europeni de mana a doua din cauza ticalosiei lui Tudorel Toader si Carmen Dan care guverneaza pentru infractorii si penalii din PSD si ALDE si nu pentru cetatenii romani.

PNL vrea o Romanie puternica in Uniunea Europeana si este singurul partid din Romania care o poate face pentru ca PSD si ALDE sunt ca si excluse din familiile lor politice europene", a scris Ionel Dancă pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.