Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Carmen Dan, ULTIMATUM pentru şeful Poliţiei Române în scandalul poliţistului-pedofil. Ce DIRECTIVE i-a dat acestuia

Inquam Photos / Octav Ganea
carmen dan

Ministrul Carmen Dan a decis primele măsuri după scandalul iscat în jurul pedofilului care s-a dovedit a fi agent în cadrul Brigăzii Rutiere. După o şedinţă în care a discutat cu secretarii de stat şi cu şefii structurilor din Poliţie, potrivit purtătorului de cuvânt al MAI, ministrul Carmen Dan i-a cerut public răspunsuri şefului Poliţiei Române. I-a dat acestuia şi un ultimatum.

Citeşte şi: Premierul Tudose a făcut ANUNŢUL, înainte de CEX-ul PSD: 'E nevoie de restructurare...'

"Ministrul a cerut şefului Poliţiei Române ca până miercuri să comunice publicului răspunsurile la câteva întrebări:

1. Cât de serioase şi riguroase au fost testările psihologice la care a fost supus acest agent şi când a fost ultima testare psihologică a acestuia.

2. Cum a fost posibil ca nimeni în atâţia ani să nu sesizeze problemele acestui agent

3. Ce calificative profesionale a obţinut poliţistul în ultimii ani

4. Ce propuneri are Poliţia Română pentru evitarea pe viitor a unor astfel de cazuri

MAI nu va discuta despre elementele de anchetă, acestea urmând a fi clarificate de echipa de investigatori.", a declarat purtătoarea de cuvânt a MAI, Monica Dajbog, în cadrul unei conferinţe de presă.

Citeşte şi: Dragnea DĂ SEMNALUL înainte de Cex. Ce spune despre o eventuală REMANIERE a premierului Tudose - VIDEO

Ministrul a atras atenţia, potrivit purtătorului de cuvânt, şi asupra problemelor  pe care le confruntă sistemul şi susţine că este nevoie de reformă. Carmen Dan a avut un mesaj dur şi pentru alţi poliţişti care încalcă legea: "Aceia puţini care comit abateri grave sunt identificaţi, prinşi şi excluşi din Poliţie."

"Timp de 48 de ore conducerea MAI a evitat să intervină şi să comenteze în vreun fel stadiul investigaţiei pentru prinderea agresorului din sectorul 6.

Conducerea ministerului a avut deplină încredere în echipa care a lucrat la acest caz. Exista deja o mare tensiune, iar ministrul afacerilor interne nu a dorit ca printr-o ieşire publică în primele ore ale anchetei să pună o presiune în plus pe echipa de investigatori.

În aceeaşi măsură ministrul apreciază atitudinea poliţiştilor de la Brigada de Poliţie Rutieră care 1-au recunoscut pe agresor şi au anunţat echipa de investigatori.

Poliţiştii au demonstrat de fiecare dată că sunt o castă profesională, că sunt uniţi atunci când işi susţin drepturile şi condiţia profesională. Cu toate acestea există o limită peste care această unitate de castă profesională nu poate trece — încălcarea legii.

Cazul de astăzi nu trebuie tratat superficial: Nu toată Poliţia este de blamat, însă sistemul trebuie corectat. Nu toţi poliţiştii sunt vinovaţi. Aceia puţini care comit abateri grave sunt identificaţi, prinşi şi excluşi din Poliţie.

Citeşte şi: Mocneşte SCANDALUL în anul Centenarului! Declaraţie CONTROVERSATĂ a unui europarlamentar maghiar: În ce CONDIŢII vor sărbători maghiarii Centenarul

Derapaje se întâmplă în toate Poliţiile din lume, important este ca după astfel de cazuri lucrurile care merg prost să fie schimbate. În mod cert, această gravă situaţie presupune o analiză serioasă asupra cunoaşterii propriilor angajaţi, iar în cazul de faţă nu e vorba de vreun nou angajat faţă de care să nu fi existat timpul efectiv de cunoastere. Este un angajat care lucrează din 1990 în sistem şi din 2010 la Brigada Poliţiei Rutiere.

MAI recunoaste faptul că în timp au mai existat derapaje grave la unii poliţişti, ceea ce înseamnă, în viziunea conducerii ministerului că sistemul actual nu are pârghii eficiente de verificare, testare, cunoaştere. Ministrul Afacerilor Interne apreciază absolut necesară o evaluare de ansamblu a managementului Poliţiei, de la toate nivelele. Iar acest lucru se poate face doar printr-o diagnoză serioasă de sistem.

Oamenii de bună credinţă din Poliţie ştiu mai bine ca oricine altcineva că sistemul este vechi, insuficient organizat şi prost gestionat în multe domenii. Este nevoie de o reformă adevărată şi vom vedea dacă această reformă va putea fi făcută cu aceleasi persoane care au condus acest sistem în ultimii ani.

Ministrul de Interne a decis ca până ce se va termina această diagnoză de sistem, toţi acei sefi care de-a lungul timpului au ascuns problemele sub preş, ar trebui să facă un pas înapoi. În sedinta de comandă care a avut loc astăzi la MAI ministrul a transmis că Poliţia Română se află în punctul la care trebuie să conştientizeze că această instituţie înseamnă înainte de toate un reper de profesionalism, corectitudine si integritate.

Problemele sistemului nu ţin numai de lipsa de personal, dotare sau de salarii. Genul acesta de situaţii pe care le radiografiem în spaţiul public reflectă o imagine care trebuie urgent schimbată.", a mai declarat Monica Dajbog .

Citeşte şi: ALERTĂ - Președintele Iohannis retrimite în Parlament o lege IMPORTANTĂ. Cererea către Călin Popescu Tăriceanu .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.