Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Carmen Dan a verificat, la PTF Nădlac II, implementarea măsurilor de evitare a aglomeraţiei

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Carmen Dan

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a efectuat vineri, o vizită în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II - Csanadpalota, pe autostrada A1, pentru a constata ce măsuri au fost luate pentru a se evita aglomeraţia cauzată de numărul mare de români care vin din străinătate pentru a petrece Sărbătorile Pascale acasă. La momentul vizitei, activitatea se desfăşura normal, datorită măsurilor dispuse de Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră. În cursul zilei de vineri, toate cele zece artere de pe sensul de intrare în România erau deschise, două pentru autocare şi opt pentru autoturisme, astfel că timpii de aşteptare erau reduşi.

"Se lucrează pe zece artere de control pe sensul de intrare în ţară, întrucât în această zi de sărbătoare religioasă (Vinerea Mare - n.r.) automarfarele au restricţie de circulaţie în Ungaria, iar benzile folosite în mod obişnuit de acestea sunt libere", a precizat agent-şef adjunct Mihaela Leş, purtător de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad, conform Agerpres.

Ministrul Carmen Dan a trecut pe la fiecare dintre cele zece tonete ale poliţiştilor de frontieră de pe sensul de intrare în ţară, întrebându-i pe aceştia ce probleme au. La finalul vizitei, Carmen Dan a anunţat intenţia MAI de extindere a capacităţii de control la PTF Nădlac II cu câte cel puţin câte două tonete, atât pe sensul de intrare în ţară cât şi pe cel de ieşire, măsură ce va fi aplicată însă pe termen mediu. Totodată, ministrul a vorbit şi despre aplicaţia de pe site-ul IGPF, care oferă informaţii despre timpii de aşteptare de la frontieră.

"Eu de câte ori am verificat acea aplicaţie, dădea date exacte", a replicat ministrul Carmen Dan, atunci când jurnaliştii prezenţi la eveniment au spus că de multe ori se întâmplă ca informaţiile din aplicaţie să nu fie actualizate în timp real.

Cu ocazia acestei vizite, ministrul a spus că a avut discuţii cu autorităţile ungare cu privire la îmbunătăţirea controlului comun, afirmând că a cerut responsabililor din ţara vecină să se mobilizeze în această perioadă. "Am avut perioade în care, din punctul meu de vedere, nu vreau să spun mai multe, comunicarea cu autorităţile ungare nu a fost foarte bună. De exemplu, acum două zile, noi aveam în PTF Nădlac II poliţişti în toate cele zece tonete de la intrarea în ţară, însă colegii din Ungaria aveau doar trei. Am insistat să găsim înţelegere şi să se mobilizeze pentru că, aşa cum cunoaşteţi, controlul este exercitat în comun, nu putem să preluăm doar noi, partea română, activităţile de verificare. Înţeleg însă că după acea discuţie lucrurile funcţionează bine", a mai spus ministrul Carmen Dan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.