Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Carmen Dan cere atenţie sporită structurilor MAI pentru ca alegerile din 5 noiembrie să se desfăşoare în siguranţă

Inquam Photos / Octav Ganea
carmen dan

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a convocat miercuri şedinţa Comisiei Tehnice Centrale pentru organizarea alegerilor locale parţiale din 5 noiembrie, ocazie cu care a cerut tuturor structurilor de asigurare a ordinii publice atenţie sporită, astfel încât acest proces electoral să se desfăşoare în condiţii de maximă siguranţă, conform Agerpres.

''În contextul în care duminică, 22 octombrie a.c., începe campania electorală, oficialul MAI s-a asigurat că toate activităţile sunt îndeplinite conform termenelor cuprinse în calendarul electoral, aprobat prin Hotărâre de Guvern. În ceea ce priveşte documentaţia privind achiziţia centralizată pentru ştampilele cu menţiunea VOTAT, timbrele autocolante şi plicurile transparente, aceasta este în procedură de avizare şi aprobare. De asemenea, au fost făcute demersurile către Ministerul Finanţelor Publice pentru deschiderea de credite bugetare pentru instituţiile prefectului şi pentru unităţile cu responsabilităţi în desfăşurarea procesului electoral. Pentru planificarea, organizarea şi coordonarea activităţilor din domeniul ordinii şi siguranţei publice, la nivelul MAI a fost realizat un Plan de măsuri care vizează atât perioada premergătoare, cât şi cea în care se desfăşoară alegerile locale parţiale'', informează MAI.

La şedinţa Comisiei Tehnice Centrale pentru organizarea alegerilor locale parţiale au participat, în sistem de videoconferinţă, prefecţii din judeţele implicate în procesul electoral din 5 noiembrie. Alegerile locale parţiale se vor desfăşura în 17 localităţi din 13 de judeţe ale ţării. Pentru primari, vor fi alegeri în municipiul Deva - judeţul Hunedoara, precum şi în comunele Bocsig - judeţul Arad, Nicşeni - judeţul Botoşani, Călăraşi - judeţul Cluj, Pantelimon şi Bărăganu - judeţul Constanţa, Teleşti - judeţul Gorj, Balş - judeţul Iaşi, Bîrghiş - judeţul Sibiu, Drăgoieşti - judeţul Suceava, Cervenia, Poieni, Salcia - judeţul Teleorman, Checea - judeţul Timiş, Oşeşti - judeţul Vaslui şi Vlădeşti - judeţul Vâlcea.

Totodată, vor fi organizate alegeri parţiale pentru Consiliul Local din comuna Mereni, judeţul Constanţa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.