Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Carmen Dan, despre informatizarea sistemului de stocare a datelor de stare civilă: Cetățeanul va avea posibilitatea de a monitoriza stadiul cererii

Inquam Photos / Octav Ganea
carmen dan

Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne, a explicat, luni, că în cel mult 3 ani cetățenii români vor avea acces online la documente de stare civilă, fără a fi necesară existența acestora pe hârtie, precizând că printre beneficii se vor număra reducerea birocrației, accesul rapid la documente și comunicarea rapidă între instituții. Proiectul va fi implementat în 3 ani, valoarea acestua fiind de aproape 185 de milioane de euro, finanțare europeană.

"În ultimii zece ani ne-am dorit de fiecare data sa identificam solutii sustenabile. S-au informatizat componente punctule din sistemul de emitere a documentelor cetatenilor, insa nu s-a reusit niciodata ce s-a intamplat acum, o abordare de ansamblu. Informatizam sistemul de depunere a cererilor de stare civila, se reduc drumurile la starea civila, documentele vor fi accesibile in format electonic. După implementare și informatizare, orice cetățean va putea solicita eliberarea unui duplicat de stare civilă chiar dacă se află într-o altă localitate decât cea în care s-a născut. Cetățenii vor putea păstra documentele pe suport digital, având aceeași autenticitate. Se reduc documentele în format de hârtie, se elimină corespondența în format de hârtie între instituții. Prin acest proiect cetățeanul va avea posibilitatea de a vizualiza documentele de stare civila inregistrate in sistem, dar si monitorizarea permanenta a stadiului cererii pe care o face cetatenul. Nu se vor intampla de maine, ca termenul e de 3 ani, dar se vor intampla cu siguranta", a declarat ministrul Afacerilor Interne.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.