Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Carmen Dan îi cere sfaturi lui Tudorel Toader în dosarul mitingului din 10 august: Ce le-a dat procurorilor

Inquam Photos / Octav Ganea
jandarmi gaze

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, spune că a început demesurile pentru desecretizarea documentelor solicitate de procurorii de la Parchetul General care îi anchetează pe şefii Jandarmeriei Române pentru violenţele din 10 august şi că a pus la dispoziţia anchetatorilor "suport logistic", respectiv ofiţeri "bine pregătiţi care să facă verificările".

"Am transmis cu celeritate toate documentele solicitate de Parchetul General, ba le-am asigurat şi suportul logistic, le-am pus la dispoziţie ofiţeri pregătiţi cu care să facă verificările. Am început inclusiv acele demersuri pentru desecretizarea unor documente pe care Parchetul le-a cerut desecretizate, chiar dacă numai un judecător poate cere acest lucru", a afirmat Carmen Dan, miercuri seară, într-o intervenţie telefonică la România TV, în emisiunea lui Victor Ciutacu.

Citește și: Descoperire fără precedent a lui Rareș Bogdan! Guvernul intră la rupere în 2019 – Operațiune de amploare demarată de ANAF în ianuarie

Ea a precizat că vrea să ceară punctul de vedere al ministrului Justiţiei cu privire la aceste documente.

"Referitor strict la declasificarea acestor documente, existente deja la Parchet, pot să vă spun că din punct de vedere al oportunităţii structurile care gestionează documentele în cauză au ajuns la o soluţie de declasificare parţială, însă nu vreau să vă ascund faptul că, instituţional, aşteptăm şi un punct de vedere de la ministrul Justiţiei, care să clarifice mai bine şi acest aspect", a mai spus Dan.

Citește și: S-a aflat! Cu ce se ocupa tânărul care s-a aruncat în gol de la etajul 15 al hotelului Intercontinental

Întrebată dacă a avut vreun conflict cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea, cu privire la desecretizarea acestor documente, Carmen Dan a răspuns că nu a avut loc "absolut nicio discuţie nici referitoare la desecretizare, nici referitoare la derularea evenimentelor din 10 august, nici înainte de aceste evenimente, nici ulterior producerii acestora".

Carmen Dan a adăugat că nu are date din dosar şi nici nu ar fi normal să deţină astfel de date ea, spunând doar că ştie că urmărirea penală se află în prezent "într-o fază nepublică" a anchetei.

Citește și: Exploziv! De ce îi convine lui Liviu Dragnea ca Olguța Vasilescu să fie scoasă din Guvern .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.