Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Carmen Dan, în vizită la Huedin, unde furtuna a desprins părţi din acoperişul spitalului şi din cel al unei şcoli

Inquam Photos / Octav Ganea
carmen dan

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a ajuns, luni seară, în localitatea Huedin din judeţul Cluj, unde furtuna de duminică a desprins părţi din acoperişul spitalului, dar şi bucăţi din acoperişul unei şcoli. Carmen Dan i-a cerut prefectului judeţului Cluj ca în 24 de ore să transmită o primă evaluare a pagubelor de la aceste obiective.

Două persoane din Huedin au suferit accidentări în urma furtunii care a rupt mai mulţi copaci, însă acestea nu au fost grav rănite, fiind externate după acordarea primului-ajutor medical, informează MAI. Conform sursei citate, după ce a vizitat spitalul şi şcoala din localitate, ministrul de Interne a solicitat prefectului ca în 24 de ore să transmită o primă evaluare a pagubelor de la aceste obiective, astfel încât aceasta să stea la baza fundamentării hotărârii de guvern care va fi emisă pentru sprijinirea refacerii obiectivelor socio-economice afectate după furtunile de duminică.

Totodată, Carmen Dan a atenţionat că astfel de fenomene de mare intensitate şi care apar foarte rapid impun o capacitate de mobilizare pe măsură din partea tuturor structurilor MAI, dar şi o bună comunicare între acestea. Ministrul a exemplificat, astfel, modul cum a decurs operaţiunea de salvare a două grupuri blocate noaptea trecută pe valea Drăganului din judeţul Cluj. În jur de 50 de persoane, constituite în trei grupuri, au fost blocate azi-noapte pe un drum forestier din cauza căderilor unor arbori, însă până dimineaţă, cu sprijinul angajaţilor MAI, toate au ajuns în zone sigure, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.