Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Carmen Dan, precizări despre protocolul DIPI-Parchetul General: Nu era unul pe care să-l susținem în continuare

Carmen Dan

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat, vineri, că protocolul dintre Parchetul General și DIPI, din cadrul Ministerului de Interne, a fost denunțat și declasificat pentru că, din punctul ei de vedere, documentul nu era unul care trebuia susținut în continuare, potrivit Mediafax.

„O să solicit Direcției Generale de Protecție Internă să iasă și să comunice pe acest subiect. Eu vă spun doar atât. A fost denunțat, el nu este clasificat, și acordul de denunțare este bilateral. Persoana care a făcut referire la acel protocol nu avea foarte multe informații”, a declarat ministrul de Interne, Carmen Dan.

Citeste si ALERTĂ Un român a fost arestat pe aeroportul din Amsterdam

Ministrul Carmen Dan a mai spus că protocolul este firesc sau nu în funcție de conținutul acestuia.

„Dar pentru că am solicitat la momentul respectiv să fie denunțat, era un protocol încheiat de mai mulți ani, și Parchetul General și-a dat acordul, este evident că din punctul nostru de vedere nu era protocol pe care să-l susținem în continuare”, a mai spus ministrul de Interne.

Protocolul încheiat, în 2015, între Parchetul ÎCCJ şi Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI), din cadrul MAI, a fost declasificat şi făcut public la începutul lunii august pe site-ul Parchetului General. Acesta prevede, după modelul protocoalelor încheiate de SRI, funcţionarea echipelor operative comune.

Protocolul a fost încheiat în anul 2015 şi semnat de procurorul general de la acea dată, Tiberiu Niţu, şi ministrul de Interne, Gabriel Oprea. Potrivit protocolului, făcut public vineri, se stabilea "constituirea de echipe operative comune; participarea la programe comune de formare, specializare, pregătire sau perfecţionare profesională".

Cu alte cuvinte, aceleaşi echipe comune de acţiune care apar şi în cazul celorlalte protocoale semnate de SRI cu sistemul judiciar şi declasificate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.