Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Carmen Dan susține necesitatea unei ordonanțe de urgență pentru modificarea Codurilor Penale: Nu e un lucru rău

Inquam Photos / Adel Al-Haddad
carmen dan inundatii

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat, vineri, că o Ordonanță de Urgență pentru modificarea Codurilor Penale este una necesară și nu reprezintă un lucru rău. Dan mai spune că decizia unei viitoare Ordonanțe este una politică, potrivit Mediafax.

„Așa cum știți, a fost o decizie politică, o decizie care la momentul acela, așa cum a anunțat și prim-ministrul României, a fost asumată de Guvern. Vom vedea în continuare, tehnic, dacă vom putea merge mai departe pentru îndeplinirea acestui obiectiv. Eu cred că este necesar și cred că o Ordonanță de Urgență pe articolele care au fost declarate constituționale nu e un lucru rău. Sunt în lucru la tehnicieni și vă asigur că va fi luată cea mai corectă decizie”, a declarat, vineri, Carmen Dan.

În ceea ce privește o decizie privind amnistia și grațierea înainte de Anul Nou, Carmen Dan a declarat că nu s-a discutat despre subiect.

Citeste si Mafia chineză din Italia a spălat bani în România: 70 de kilograme de aur au fost confiscate

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, luni, că au fost discuţii, în şedinţa CEx al PSD, legate de oportunitatea unei ordonanţe de urgenţă de modificare a Codurilor penale pentru ca articolele declarate constituţionale să intre în vigoare, urmând ca articolele neconstituţionale să revină în Parlament. Tudorel Toader a explicat atunci că reprezentanţii Ministerului Justiţiei vor lua, din Codurile Penale, ceea ce este constituţional şi vor transpune într-o ordonanţă de urgenţă.

Pe de altă parte, ministrul Justiţiei a declarat, joi, că nu ştie dacă ordonanţa de urgenţă pentru modificarea codurilor penale va fi gata până la finalul anului, Toader precizând că în momentul acesta analizează să vadă în ce măsură reia proiecte de anul trecut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.