Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Carmen Holban, deputat PSD Dâmbovița, critică decizia Guvernului de a da 'undă verde' plecării din ţară a lucrătorilor din agricultură

fonduri europene agricultura

Deputatul PSD de Dâmboviţa Carmen Holban critică, într-un comunicat de presă remis marţi AGERPRES, decizia Guvernului de a da "undă verde" plecării din ţară a lucrătorilor din agricultură.

"Guvernul vrea să rezolve criza alimentară ce se prefigurează prin trimiterea agricultorilor români la muncă în străinătate. În paralel cu efectele devastatoare ale pandemiei cu noul coronavirus, România se confruntă şi cu o secetă severă, care poate pune în pericol asigurarea hranei în perioada următoare, inclusiv după trecerea acestei perioade dificile", susţine deputatul PSD Carmen Holban, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: ‘Nu e sfârșitul lumii! Aceasta pandemie va trece. Încurajam instaurarea unor regimuri autoritare care ne vor încalcă drepturile’- Vasile Astărăstoae

Parlamentarul dâmboviţean menţionează că PSD a cerut Guvernului să adopte în cel mai scurt timp următoarele cinci măsuri: Declararea stării de calamitate naţională; acordarea de vouchere pentru seminţe, pesticide, îngrăşăminte şi motorină; linii de credit cu garanţii de stat pentru fermieri; umplerea canalelor de irigaţii cu apă şi suspendarea plăţii acesteia; accelerarea investiţiilor în sistemele de irigaţii şi anti-grindină.

"În aceste condiţii, mi se pare paradoxal faptul că, în plină pregătire a campaniei agricole de primăvară, Guvernul dă undă verde plecării masive din ţară a muncitorilor agricoli, pe post de zilieri sau lucrători sezonieri tocmai în ţările în care se înregistrează cele mai multe îmbolnăviri şi decese din cauza COVID-19!", mai spune Holban.

Deputatul social-democrat face referire şi la aglomeraţia creată în aeroporturile din Cluj şi Iaşi.

Citește și: VIDEO: Gabriela Firea și Florentin Pandele se roagă pentru ‘însănătoșirea bolnavilor și ocrotirea tuturor’

"În urma acestei decizii favorabile românilor care au dorit să plece la muncă în Germania şi alte ţări, am asistat la scene incredibile pe aeroporturile din Cluj Napoca şi Iaşi, unde s-a creat un haos incredibil, în dispreţul profund al recomandărilor privind restricţiile şi distanţarea socială, fără ca instituţiile statului nostru militarizat să intervină. Incidentele respective arată foarte clar că guvernul nu este interesat de viaţa acelor români, ci doar de reducerea sarcinii bugetare generate de plata ajutoarelor de şomaj. Mai mult, guvernul a renunţat astfel în mod conştient la forţa de muncă vitală pentru asigurarea hranei indispensabile populaţiei în acest an", susţine Carmen Holban.

Parlamentarul PSD spune că, în opinia sa, aceasta este o "dovadă de crasă incapacitate" a guvernanţilor în a anticipa situaţiile critice ce urmează, având în vedere că se acţionează exact în sens opus faţă de statele care deja se pregătesc asiduu pentru prevenirea crizei alimentelor ce se prefigurează pe plan mondial.

Citește și: Dezvăluire. Klaus Iohannis a dat undă verde la achiziții cu negociere ‘la secret’

"În loc să încurajeze agricultorii români să rămână în ţară şi să stimuleze fermierii să folosească această forţă de muncă pentru a asigura hrana cetăţenilor români, guvernul renunţă efectiv la această resursă vitală şi o pune la dispoziţia altor state europene", mai afirmă deputatul PSD Carmen Holban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.