Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Carnagiu în Burkina Faso: jihadiștii au ucis 41 de luptători civili

Operation World
Burkina Faso

Autorităţile din Burkina Faso au decretat o perioadă de doliu de două zile, după ce cel puţin 41 de membri ai unei miliţii civile susţinute de guvern au fost ucişi de jihadişti.

O coloană de luptători civili de la Voluntarii pentru Apărarea Patriei (VDP), un grup pe care guvernul îl finanţează şi îl antrenează pentru a-i reţine pe insurgenţii islamişti, a fost atacată joi într-o zonă îndepărtată din nordul provinciei Loroum, au declarat sâmbătă autorităţile, potrivit The Guardian, informează Mediafax.

A fost una dintre cele mai grele pierderi pe care le-a suferit miliţia civilă până în prezent şi a avut loc la o lună după ce un atac asupra un post de jandarmi a ucis 53 de persoane, cea mai gravă lovitură asupra forţelor de securitate din Burkina Faso din ultimii ani.

„În aceste circumstanţe dureroase şi ca un omagiu adus curajosului grup VDP şi a civililor care au căzut în apărarea patriei, preşedintele Burkinei Faso decretă o perioadă de doliu naţional de 48 de ore, începând de duminică”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Alkassoum Maiga, într-un comunicat.

Autorităţile s-au confruntat cu proteste repetate în ultimele luni din cauza eşecului lor de a stopa insurgenţele islamiste care au ucis mii de oameni în regiunea Sahel din Africa şi au forţat peste un milion de oameni să-şi părăsească locuințele în ultimii ani. Militanţii asociaţi cu Al-Qaida şi Statul Islamic au provocat pierderi grele armatelor din regiune, ucigând soldaţi din Burkina Faso, Niger şi Mali aproape în fiecare săptămână.

Armata Burkinei Faso a declarat că aproximativ 100 de militanţi islamişti au fost ucişi la începutul acestei luni într-o ofensivă comună care a implicat sute de trupe din Burkina Faso şi statul vecin Niger, şi au confiscat arme, dispozitive explozive improvizate şi sute de motociclete.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.