Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CARNAGIU în Egipt: atac terorist asupra unei biserici creștine, soldat cu cinci morți. Atentatul, revendicat de Statul Islamic / UPDATE

UPDATE

Gruparea jihadistă Stat Islamic (SI) a revendicat atacul comis vineri asupra unei biserici copte de la periferia sudică a capitalei egiptene, Cairo, soldat cu nouă morţi, potrivit unui comunicat difuzat de organul său de propagandă Amaq, scrie AGERPRES, citând AFP. 

"Un grup de luptători ai Stat Islamic a efectuat un atac asupra bisericii Sf.Mina", la Helwan, în sudul oraşului Cairo, a afirmat organizaţia extremistă, în comunicatul transmis de agenţia sa de presă. 

Potrivit Amaq, "unul dintre membrii acestui grup de soldaţi ai califatului a căzut ca un martir în operaţiunea soldată cu moartea (...) unor cruciaţi şi poliţişti". 

Conform ministerului egiptean de Interne, autorul, un jihadist căutat pentru atacuri asupra poliţiei, a fost rănit şi arestat. 

Nouă persoane au fost ucise şi mai multe rănite în acest nou atac comis împotriva minorităţii creştine din Egipt.

*

Doi bărbaţi înarmaţi au atacat vineri o biserică coptă în sudul capitalei egiptene Cairo, omorând cinci persoane. Unul dintre agresori a fost împuşcat mortal de forţele de securitate, transmit dpa şi AFP, citând surse de securitate. În atacul terorist au fost uciși inclusiv doi polițiști.

Atacatorii au deschis focul în exteriorul bisericii Mar Mina, omorând trei poliţişti şi încă o persoană, după care au încercat să ia cu asalt incinta. Unul dintre agresori a fost neutralizat de poliţie, dar celălalt a reuşit să scape, a indicat o sursă pentru dpa. 

O fotografie cu trupul presupusului atacator ucis, publicată pe site-ul cotidianului guvernamental Al-Ahram, arată un bărbat cu barbă, purtând o vestă cu muniţii şi întins pe jos. 

Comunitatea creştină coptă din Egipt a fost ţinta mai multor atentate sângeroase în acest an, cele mai multe revendicate de Statul Islamic. 

Minoritatea creştină formează 10% din populaţia de 100 milioane de locuitori a Egiptului, majoritar musulman.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.