Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Carnea de porc ar urma să dispară de pe rafturile magazinelor: industria germană a cărnii trage un semnal de alarmă

Twitter
carne de porc

Industria germană a cărnii a avertizat cu privire la o lipsă iminentă de aprovizionare, în special pentru carnea de porc. "În patru, cinci, șase luni, va exista un deficit pe rafturi", a prezis Hubert Kelliger, șeful vânzărilor grupului de la abatorul Westfleisch, care este, de asemenea, membru al consiliului de administrație al asociației industriei cărnii.

În situația actuală, mulți fermieri reduc numărul porcilor de îngrășare, iar alții au renunțat deja cu totul la creșterea animalelor. "Acest lucru înseamnă în mod inevitabil că vor exista mai puține produse în lunile următoare", a menționat Hubert Kellinger, membru al consiliului de administrație al Asociației Industriei Cărnii.

Potrivit expertului, acest lucru înseamnă pentru consumatori nu numai că rafturile rămân uneori goale, ci și că, din cauza penuriei, prețurile sunt, de asemenea, mai mari. „Rămâne de văzut dacă aceasta reprezintă o creștere de 20, 30 sau 40%, dar prețul cărnii va crește din nou semnificativ mai scump", a spus el.

„Actualul guvern federal ar dori cel mai mult să elimine creșterea animalelor și să înlocuiască dieta rezidenților germani cu legume și fulgi de ovăz. În schimb, aproape 90% din populație preferă în continuare să mănânce carne”, a spus expertul, care a criticat, de asemenea, politicile coaliției de guvernare germane.

Programele de partid sunt dezirabile, potrivit expertutului, deoarece realitatea socială, dimpotrivă, este complet diferită.

„Germania se află în prezent în punctul în care este deja previzibil momentul în care țara nu se va mai putea aproviziona, deoarece este deja cel mai mare importator de carne din Europa”, a adăugat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.