Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Carolyn Wilkins ar putea ajunge prima femeie care preia conducerea Băncii Centrale Canadiene

Carolyn Wilkins, guvernator senior adjunct al Băncii Centrale Canadiene (BCC), a devenit prima opțiune pentru funcţia de guvernator al BCC în momentul în care Stephen Poloz, actualul guvernator se va retrage anul viitor, conform Financial Times.

Stephen Poloz a făcut demersuri pentru încă din anul 2014 pentru a o pregăti pentru conducerea băncii, în momentul în care a numit-o guvernator adjunct, a doua poziţie importantă din cadrul BCC.

“Dacă vrea această funcţie, va deveni o candidată puternică”, a spus Craig Wright, economist şef al Royal Bank of Canada.

Poloz a spus în decembrie că va renunţa, la terminarea mandatului său de şapte ani, în iunie, după ce a condus economia Canadei printr-o recuperare din marea recesiune, care a inclus o prăbuşire a preţurilor mărfurilor, o încetinire a pieţei locuinţelor şi un nivel periculos de ridicat al datoriilor cetățenilor.

Citește și: Custodele Coroanei române, Margareta, îi pune la zid pe politicienii care își arogă toate meritele: 'Muncesc devotat şi discret, fără să fie în luminile rampei'

Banca Centrală din Canada s-a diferențiat destul de mult în ultimul an față de celelalte bănci centrale, prin menţinerea constantă a ratelor.

Carolyn Wilkins şi-a câştigat o reputaţie de „comunicator eficient. La fel ca Poloz, Wilkins a găsit un echilibru între a putea vorbi pe pieţe, dar şi a fi un bancher central pentru gospodăriile şi întreprinderile de zi cu zi”, a spus Frances Donal, economist şef al Manulife Financial.

Wilkins este singura femeie care a avut vreodată semnătura pe bancnotele canadiene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.