Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Carte cu autograf. Îndrăgostit de Tarkovski

tarkovschi

În perioada 11-17 aprilie 2016, ediția specială, cu autograf, a volumul Îndrăgostit de Tarkovski. Mic tratat de trăire a artei, autor Mihai Vacariu, este disponibilă pe site-ul Adenium cu o reducere de 30%.

Mihai Vacariu: „Acest eseu este o narațiune despre cum am vizionat, simțit și trăit filmele lui Andrei Tarkovski, în special în perioada comunistă, dar nu numai. Este o poveste despre cum am reușit în acele vremuri să ajung la un acord între ființa mea și realitatea exterioară, la o modalitate de a simți că trăiesc autentic, de a-mi da un sens vieții, adică de a-mi afla fericirea.”

Sorin Lavric, în „România literară”: Făcându-şi o obsesie din Tarkovski, Mihai Vacariu, născut în 1967, i-a resimţit filmele ca pe o soluţie de salvare în timpul comunismului. E vorba de clasica evaziune în spirit pe care arta ţi-o îngăduie într-un mediu în care putinţa evadării nu mai există. Vacariu trăia filmele tarkovskiene ca pe o cale de transfigurare propriu-zisă, şi chiar dacă în final nu a ajuns la treapta religioasă (asta presupunând credinţa în nemurire), totuşi adâncimea emoţiei pe care a încercat-o nu i-a fost egalată de nici o altă experienţă lumească.”

Ana Ionesei, în revista de cultură contemporană TIMPUL: „Meritul amplului eseu semnat de Mihai Vacariu rezidă atât în surprinderea elementelor-cheie pentru înţelegerea și trăirea filmelor lui Tarkovski, cât și în specificarea diferenţei dintre rolul și receptarea lor în perioada opresiunii comuniste, respectiv în cadrul democratic actual.”

Un interviu cu autorul a fost realizat, pentru Stiripesurse.ro, de Alexandru Petria. Vezi AICI!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.