Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cartea săptămânii. Un detectiv cu ușoare dureri de cap

Un detectiv cu ușoare dureri de cap a apărut în colecția Action a editurii Adenium. Scris de Iulian Sîrbu, romanul surprinde trei episoade din viața lui Papa Goldon, un personaj care, având în vedere succesiunea pe bandă rulantă a experiențelor prin care trece, ar putea umple rafturile unei biblioteci. „Bătăile de cap” cu care se confruntă detectivul sunt tratate într-un mod relaxat, chiar dacă, de multe ori, situația sa este pe muchie de cuțit. O lectură recomandată atunci când ne dorim câteva momente de relaxare și bună dispoziție.

George Arion: „Parcurgând paginile lui Iulian Sîrbu, urmăreşti în permanenţă cu zâmbetul pe buze păţaniile eroului său. Peste o săptămână nu-ţi mai aduci aminte decât buna dispoziţie pe care ai cunoscut-o în clipele de lectură. Ceea ce nu-i rău deloc, fiindcă o carte poate «să-ţi astupe ceasurile de plictiseală».” Citiți cronica pe jurnalul.ro.

Ramona Iacobuțe, pe ceascadecultura.ro: „În Un detectiv cu usoare dureri de cap totul incepe cu ceasul deșteptător care îl pune pe eroul Papa Goldon, pe picioare, dar îl și indispune, ca pe orice leneș care își vede, astfel, întrerupt șirul reveriilor și al non-acțiunii. Pentru că, acesta este unul dintre defectele pe care Iulian Sîrbu a ales să le infiltreze în personalitatea protagonistului cărții sale. I-a pregătit, însă, și calități. Detectivul în cauză este isteț nevoie mare, face tot felul de legături care îl ajută să rezolve cazurile înaintea polițiștilor, prietenos, știe să se facă plăcut și de către doamne pensionare și de către mafioți aflați în urmărire și de către colegi polițiști, găsește o cale de scăpare din orice încurcatură, are imaginație și fler și un simț al umorului care îl salvează din tot felul de situații, chiar dacă, uneori, îl și pune în vizorul rău-famaților.”

Marius Gabor: „Acţiunea este dinamizată pe alocuri de problemele pe care trebuie să le rezolve, fie că e vorba de un asasinat sau de un furt, este flancată de o dinamică reconfortantă, de un umor discutabil şi interpretabil, dar şi de o promisiune care rămâne nesatisfăcută: aceea de a lămuri cum a ajuns ţuica românească în barul personal al americanului. Autorul caută nu doar să dezvăluie metodele ingenioase folosite de personajul principal, ci să ne facă părtaşi, adresându-ni-se în mod direct, neconvenţional şi aproape familiar, ceea ce-i conferă o notă pozitivă, menită să treacă în umbră puterile supraomenşeti cu care este înzestrat eroul.” Citiți cronica pe semnebune.ro.

Recomandarea Adenium pentru această săptămână este disponibilă atât în format tipărit, cât și digital.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.