Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cartea zilei: 'Capcana' de Lilja Sigurdardóttir

europafm.ro
carte

„Cu personaje pe care, deși nu vrei, e imposibil să nu le simpatizezi, Sigurðardóttir îl poartă pe cititor într-o călătorie care-ți taie răsuflarea… Un roman stilat, compact și captivant.” - Jon Coates, Daily Express

Cu un an în urmă semnalam la această rubrică prima traducere în românește a scriitoarei islandeze Lilja Sigurdardóttir, o carte de excepție, achiziționată de o casă de filme din California, pentru ecranizare, bănuiesc că filmările sunt în toi, dacă nu cumva se vor fi încheiat. Lilja Sigurdardóttir, născută în Islanda în 1972, a crescut în Mexic, Suedia, Spania și Islanda, a scris piese de teatru, răsplătite cu premii, după care a trecut la romane polițiste - și unele dintre acestea au fost premiate. Romanul prezentat anul trecut, „Lațul”, era primul dintr-o serie, conform Mediafax.

O femeie tânără, elegantă și hotărâtă trece aproape regulat prin sala de îmbarcare a unui aeroport islandez. Are întotdeauna o valiza sofisticată, mai mare sau mai mică. Un bătrân vameș o observă, treptat se concentrează asupra ei, convins că femeia își riscă viața pentru ceva. O dată o oprește, o controlează la sânge, nu găsește nimic compromițător. Dar e convins în continuare că femeia trafichează ceva. Droguri, cumva ? Cine e femeia ? O urmărește, descoperă că se întâlnește cu unul dintre cei mai temuți traficanți ai capitalei. Și brusc, relațiile dintre pasageră și vameș se schimbă. După un divorț urât, frumoasa Sonja încearcă din răsputeri să-și câștige existența și să obține custodia fiului ei. Forțată de împrejurări, face contrabandă de cocaină în Islanda. Nu durează mult și se pomenește prinsă într-o lume a infractorilor nemiloși.

În acest al doilea volum al seriei, Sonjia înțelege că nu poate scăpa de „laț” și de amenințările fostului soți și ale traficanților cu care acesta s-a înhăitat și deși își răpește ful și fuge cu el în America, în speranța că se va pierde în întinderile vaste, e găsită, adusă cu forța înapoi și obligată să-și continue „meseria” de cărăuș de cocaină.

Scriu editorii: „După ce s-a stabilit în Florida cu fiul ei, Sonja crede că a scăpat, în sfârșit, de lațul întins de lumea interlopă a drogurilor. Dar când fiul ei, Tómas, e răpit, ea se vede nevoită să ia totul de la capăt – în Islanda, la Reykjavík, ascuns încă sub cenușa vulcanului Eyjafjallajökull .

Aici, iubita ei, Agla, își așteaptă sentința pentru fraudele financiare comise în timpul crizei, iar Sonja refuză să o întâlnească. În același timp, Agla datorează bani unor indivizi extrem de puternici, care nu se dau în lături de la nimic să-i recupereze.

Avându-l alături pe fostul ei dușman, Bragi, ofițerul de la vamă, Sonja își pornește planul împotriva lumii interlope și a diabolicului ei fost soț ca să-l salveze pe Tómas.

Însă lucrurile nu merg chiar atât de simplu, iar Sonja se pomenește prinsă într-o capcană care va pune în pericol viețile tuturor…”

„Un roman tensionat, original, care oferă multe răsturnări de situație neașteptate.” - Sunday Times

Lilja Sigurdardóttir – Capcana. Traducere și note de Liviu Szoke. Crime Scene Press. 284 pag.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.