Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cartea zilei: 'Gerovital H3 sau Arta de a trăi'

europafm.ro
carte

„Noile dovezi științifice aduse în sprijinul efectelor benefice ale procainei și Gerovitalului H3 pe care le prezentăm în această monografie susțin utilizarea sa pe scară largă pentru prevenția fenomenelor legate de așa-numita îmbătrânire precoce,dar și în vederea realizării unei longevități active”

În anii 50 și 60 ai secolului trecut, prof. dr. Ana Aslan a creat un produs farmaceutic destinat vârstinicilor, Gerovital H 3, de care au beneficiat de-a lungul timpului peste un milion de pacienți. Cartea pe care o semnalăm astăzi, abia apărută, cuprinde o seamă de informații esențiale și actuale selectate din literatura biomedicală națională și internațională referitoare la mecansimele biochimice și moleculare care fundamentează acțiunea procainei și a Gerovitalului H 3.

Sub coordonarea acad. prof. dr Constantin Bălăceanu-Stolnici, au întocmit această carte prof. dr. Daniela Grădinaru, cercetător științific la Institutul Național de Gerontologie și Geriatrie, prof. univ. dr. Gabiel-Ioan Prada, președintele Societății Române de Gerontologie și Geriatrie, împreună cu colaboratorii lor Denisa Margină, Anca Ungurianu, Cristina Drăgoi, Alina Nicolae, dar și Maria Moreno-Villanueva, Alexander Bürkle, Gudrun von Scheven, Lucie Oziol, Philippe Faure, Yves Artur, Claudia Borșa.

Monografia, precizează conf. univ dr Mircea Bunescu în cuvântul său înainte, „apare într-o conjunctură extrem de interesantă: procaina- ingredientul activ al Gerovitalului – este recent reconsiderată de cercetători ca fiind o substanță cu acțiune geroprotectoare, ea având calitatea de a repara sau reduce deteriorările cauzate de îmbătrânirea organismului. Deci, după peste 65 de ani de la fabricara primelor fiole de Gerovital H3, se reconfirmă observațiile și studiile Anei Aslan privind acțiunea întineritoare a procainei. Editarea acestei monografiui dovedește și faptul că discipolii acad. prof. dr. Ana Aslan au continuat și după dispariția sa, cu aceeași determinare, cercetarea Gerovitalului H3.”

Monografua recompune parcursul pe care l-a urmat Gerovital H3 de la „Metoda Aslan” până la cele mai noi dovezi științifice privind acțiunea sa la nivel celulor și molecular.

E vorba de o carte atent documentată. Riguroasă și clară și care beneficiază în plus de o „asistență” ultramodernă. Aproape la fiecare subcapitol numărul important de referințe bibliografuce este completat prin scanarea unor coduri QR cu care cititorul accede la surse de documentare relevante din mediul online – articole știițifice, site-uri cu interviuri și alte linkuri utile.

Gerovital H3 sau Arta de atrăi. Daniela Grădianru, Gabrie-Ioan Preda. Coordonator Constantin Bălăceanu-Stolnici. Cuvânt-înainte de conf. Univ, dr Mircea Bunescu. Editura Universitară „Carol Davila”. 252pag.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.