Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cartoful fierbinte din coaliție: Weekendul ăsta este decisiv! Vorbim și cu Iohannis, dacă este nevoie (Surse)

psd pnl rotativa

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că mai stă în funcție până în momentul în care se va încheia greva profesorilor. Prin măsurile financiare adoptate, dar și prin Memorandumul adoptat în Guvern, Nicolae Ciucă consideră că le-a îndeplinit toate cerințele sindicaliștilor din educație.

SURSE - Când va demisiona Nicolae Ciucă din funcția de prim-ministru

Surse politice susțin că, luni, premier Nicolae Ciucă ar urma să își dea demisia. Alături de el vor pleca din funcție și toți consilierii pe care i-a avut la Palatul Victoria.

De asemenea, Nicolae Ciucă le-ar fi transmis liberalilor un mesaj tranșant: ”Weekendul ăsta este decisiv! Trebuie să negociem tot. Nu trebuie să ne prindă săptămâna viitoare fără Guvern. Dacă este nevoie vom vorbi și cu președintele Iohannis”, le-ar fi transmis Ciucă.

În cursul acestui weekend, liderii coaliției de guvernare se vor întâlni, la Vila Lac. Cei de la PSD au închiriat locația pentru întreg weekendul și au cerut partenerilor de guvernare să se așeze la masa discuțiilor.

Conform surselor noastre, scenariul în care se cerea scoaterea UDMR de la guvernare este perimat și s-a ajuns la un consens privind menținerea coaliției în forma actuală.

Se negociază ca UDMR să cedeze un minister, dar aceștia nu sunt de acord. Acesta va fi unul dintre principalele subiecte discutat la Vila Lac.

Ce va face Nicolae Ciucă

Nicolae Ciucă va pleca, luni, din funcția de prim-ministru, după aproape un an și jumătate. Surse politice ne-au explicat că Nicolae Ciucă nu dorește să rămână în Guvern.

Cel mai probabil acesta va prelua funcția de președinte al Senatului, dar în același timp ”este posibil să nu fac nimic și să mă ocup doar de partid”, le-a transmis Ciucă celor din PNL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.