Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Casa Albă a făcut MARELE anunț: Când va avea loc întâlnirea SECOLULUI dintre Donald Trump și Kim Jong Un

www.realitatea.net
Donald Trump Kim Jong Un

Casa Albă a făcut un nou anunț privind întâlnirea mult așteptată dintre Donald Trump și Kim Jong Un. Întrunirea istorică între preşedintele american şi dictatorul nord-coreean urmează să aibă loc în luna mai, dar nu sunt cunoscute încă detalii practice despre locul sau formatul exact al acesteia.

Premierul japonez Shinzo Abe urmează să efectueze o vizită în SUA în perioada 17-18 aprilie, ocazie cu care va fi primit de preşedintele american Donald Trump la reşedinţa sa privată din Mar-a-Lago (Florida), în cadrul pregătirilor pentru summitul SUA-Coreea de Nord, a informat Casa Albă luni, potrivit France Presse.

Citește și: Imagine ȘOCANTĂ - Messi 'decapitat' și Neymar 'în genunchi': ISIS amenință desfășurarea Cupei Mondiale! Cum vor teroriștii să atace stadioanele

"Cei doi oficiali vor aborda campania internaţională pentru menţinerea la maximum a presiunilor asupra Coreii de Nord în vederea unei întâlniri prevăzute între preşedintele (Donald) Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong-Un", precizează Casa Albă într-un comunicat, potrivit Realitatea.net.

Principala miză a acestui summit este problema nucleară nord-coreeană, iar Kim Jong-Un, la fel ca Donald Trump, îşi consultă aliaţii sau partenerii.

În pregătirea acestei întrevederi, liderul de la Phenian s-a deplasat recent la Beijing, părăsind pentru prima oară teritoriul Coreii de Nord de la venirea sa la putere, şi a avut o lungă întâlnire cu preşedintele chinez Xi Jinping.

Citește și: Rușii se pregătesc TEMEINIC pentru Cupa Mondială: Decizie mare luată de Moscova, de teama incidentelor între suporteri

De asemenea, Donald Trump a avut o convorbire telefonică cu Xi Jinping în cadrul căreia a abordat viitorul summit.

Întâlnirea de la Mar-a-Lago va fi a treia între Donald Trump şi Shinzo Abe, a precizat Casa Albă. Dar este pentru a doua oară când cei doi se întâlnesc la reşedinţa privată foarte luxoasă a preşedintelui SUA din Florida. Abe, la fel ca Trump, este pasionat de golf şi cei doi au jucat deja împreună pe terenul de golf de la Trump Organization, adiacent reşedinţei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.