Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Casa Albă anunță că Joe Biden va dicuta cu omologii străini despre problema iraniană

Bay News 9
Joe Biden

SUA încearcă să extindă şi să consolideze constrângerile nucleare privitoare la Iran prin mijloace diplomatice şi această chestiune va fi abordată în primele discuţii ale preşedintelui Joe Biden cu omologii străini, a declarat secretarul pentru presă al Casei Albe, Jennifer Psaki, transmite joi Reuters, potrivit AGERPRES.

Biden, care a depus miercuri jurământul de învestire în funcţia de preşedinte, a afirmat că în cazul în care Teheranul va reîncepe să se conformeze strict acordului nuclear internaţional din 2015, atunci şi SUA vor face acest lucru.

''Preşedintele a spus clar că el crede că prin diplomaţie succesivă SUA încearcă să extindă şi să consolideze constrângerile nucleare asupra Iranului şi să trateze alte probleme preocupante. Iranul trebuie să reînceapă să se conformeze constrângerilor nucleare semnificative din acord'', a spus Psaki.

Citește și: Anunțul Ministrului Sănătății! Încep demiterile: Vor exista schimbări peste tot

Marţi, secretarul de stat desemnat Antony Blinken a declarat că Washingtonul nu va lua o decizie rapidă privind revenirea în acordul internaţional asupra programului nuclear iranian şi că preşedintele Joe Biden va trebui să vadă ce anume face Teheranul pentru a se supune pactului.

Acordul semnat între Iran şi marile puteri, printre care SUA, a fost denunţat în mai 2018 de preşedintele american de la acea vreme Donald Trump. De atunci, Washingtonul a reintrodus sancţiuni economice contra Iranului, în numele unei politici de 'presiune maximală' ce avea drept scop constrângerea Teheranului să negocieze un nou acord.

Începând din luna mai 2019, Iranul şi-a sporit stocul de uraniu îmbogăţit dincolo de limita fixată de acord şi îmbogăţeşte acest element chimic la 4,5%, nivel superior plafonului fixat (3,67%), dar încă departe de pragul necesar pentru o utilizare militară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.